Михајловић: Пелет ограничен на 320 евра по тони, следе контроле

КОПАОНИК: Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изјавила је данас да је цена пелета ограничена на 320 евра по тони и да ће инспекције у наредном периоду контролисати учеснике на тржишту како би се осигурало поштовање мера које је Влада усвојила.
zorana mihajlovic yt
Фото: Youtube Printscreen

Она је истакла да сада предстоје активности да се помогне "Србијашумама“ како бисмо имали довољно сировог дрвета, саопштено је из кабинета Зоране Михајловић.

”Додатно, инспекција ће контролисати и пелетаре и складишта, јер не можемо да дозволимо да неколико стотина хиљада домаћинстава пређе да се греје на струју због проблема са другим енергентима”, рекла је Михајловићева приликом обиласка радова на изградњи разводног гасовода Александровац-Нови Пазар-Тутин.

Додала је да је држава урадила све да обезбеди да има довољно струје и гаса ове зиме и да се на томе ради већ годину дана уназад.

"Наравно, могу се догодити и неочекиване ситуације, да постоје проблеми са увозом, али за то смо припремили кризне планове. Криза ће трајати и поред свега што предузима држава, важно је да сви заједно поведемо рачуна и о потрошњи", навела је министарка Михајловић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести