Михајловићева: Србија наставља да улаже у мале аеродроме

ПАКОВРАЋЕ/ЧАЧАК: Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић најавила је да ће држава наставити улагања у мале аеродроме због повезивања народа и даљег развоја.
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović Foto: Tanjug/video
Фото: Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић Фото: Танјуг/видео

Михајловићева је у Паковраћу код Чачка рекла да ће краљевачки аеродром бити развијан као најбољи карго аеродроме у овом делу Европа, да ће тамо бити изграђена писта од четири километра и да се размишља о стратешком партнеру.

Подсетила је да је 2019. годину аеродроме Никола Тесла завршио као најуспешнији у региону а да је нишки аеродром примио 440.000 путника те године.

Најавила је да ће преко државног предузећа Аеродроми Србије бити настављено са улагањем у нишки аеродроме.

Држава се 2014. године стратешки определила да развија ваздушни саобраћа, са идејом да се оснивањем Аеродрома Србије помогне развој малих аеродрома, због повезивања народа, и бржег развоја привреде и туризма, рекла је министарка.

Она је навела да се завршава аеродроме у Прањанима и да ће до краја 2021. године бити завршен аеродром у Требињу.

Очекујем да 19. септембра сви заједно у Прањанима обележимо важан дан за српски и амерички народ, јер наши односи треба да буду све бољи. На основу договора председника Вучића и Додика градимо аеродроме у Требињу и у децембру следеће године до тог града у Херцеговини стизаће се за 40 минута, рекла је Михајловићева.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести