МК Група преузима дугове, улази у власништво Викторија групе 

БЕОГРАД: Компанија МК Група започела процес преузимања банкарских кредитних потраживања према чланицама Викторија Групе.
mk grupa
Фото: МК група

МК Група је са кредиторима Викторија групе потписала уговор о преузимању кредита чланица Викторија групе и очекује се да ће тај процес бити окончан у најскоријем року, потврђено је Танјугу из МК Групе.

Директор МК Групе Душан Радичевић је изјавио да заинтересованост ове компаније за преузимање потраживања од кредитора Викторија групе представља пословну прилику за даљи развој обе компаније и читавог српског аграра, као и вишеструку корист за све укључене стране у овом процесу. 

Компанија МК Група, која послује у 70 општина у Србији, представља један од највећих и најуспешнијих пословних система у земљи и региону.

Са 35 година пословања у аграру, израсла је у највећу вертикално интегрисану компанију у том сектору у Србији и једну од највећих у овом делу Југоисточне Европе.

Обрађује 30.000 хектара у земљи и уједно је највећи извозник житарица у Србији.

Приход који остварује у сегменту аграра је већи од 600 милиона евра.

Од 2015. године проширила је пословање и на Словенију, Хрватску и Црну Гору.

Осим аграра, МК Група тежи да се позиционира и као регионални лидер у области хотелијерства, туризма и банкарства.

Викторија група је једна од највећих агробизнис компанија у Србији у већинском домаћем власништву, чија је основна делатност трговина и прерада уљарица. 

Сарађује са више од 300 пољопривредних задруга и 40.000 пољопривредника, а запошљава преко 1.300 људи у компанијама чланицама: Сојапротеин, Victoriaoil, Victoria Logistic, Лука Бачка Паланка, Ветеринарски завод Суботица, СП лабораторија, Victoria Starch и Риботекс.

Компанија је од оснивања инвестирала 260 милиона евра у капацитете и модернизацију својих фабрика, захваљујући чему је данас међу највећим нето извозницима Србије, а производе од соје и сунцокрета извози у преко 60 земаља широм света.

Компанија је од 2014. године у процесу финансијског реструктурирања и репрограма отплате кредита, уз спровођење интерних мера оптимизације пословања. 

МК Гроуп се одлучила за преузимање банкарских потраживања према чланицама Викторија Групе имајући у виду са једне стране стратешку опредељеност МК Групе за даља улагања у област пољопривреде и, с друге, потенцијал Викторија групе да уз здрав бизнис модел и финансијску консолидацију остварује добре резултате на домаћем и иностраном тржишту.

О свим наредним корацима и детаљима сарадње јавност ће бити благовремено обавештена, наведено је у саопштењу.

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести