Одржан протест Синдиката поштанских радника

БЕОГРАД: Протест Самосталног синдиката поштанских радника одржан је синоћ испред Главног поштанског центра у Земуну, одакле су учесници протеста, на челу са председником тог Синдиката Зораном Павловићем, поновили свој захтев - укидање суспензија појединим радницима "Поште".
Protest poštanskih radnika Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Секретар Савеза самосталних синдиката Србије Зоран Михајловић изјавио је на скупу да је упућено писмо директорки ЈП "Поште Србије" Мири Петровић у којем се захтева повлачење одлука о суспензији."Будите јаки, достојанствени и борите се за своја права", поручио је Михајловић суспеднованим радницима.

Штрајкачима се обратио и представник синдиката Солидарност Поште Србије Тин Антић који је истакао да ће тај синдикат у сарадњи са Самосталним синдикатом поштанских радника поднети кривичне пријаве јавном тужилаштву уколико суспензије не буду повучене у року од два дана.
Стотинак учесника протеста окупило се у Бачкој улици одакле су мирном шетњом кренули ка Главном поштанском центру.

Најављено је да се од штрајка не одустаје и да ће он почети сутра, 21. новембра од 7 сати, док је за среду, 22. новембра, најављена протестна шетња од Таковске преко Бранковог моста до Ушћа и назад.Према подацима синдиката, широм Србије суспедновано је више од 50 радника, а у Пошти кажу да је основ њихове суспензије угрожавање рада предузећа, тачније незаконита блокада рада Поште приликом протеста.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести