Оглашена продаја зрењанинске Југоремедије

БЕОГРАД: Стечајни управник "Југоремедије" Радован Савић огласио је нову продају те зрењаниске фабрике лекова јавним прикупљањем понуда, јављају београдски медији.
jugoremedija
Фото: Дневник, архива

Вредност „Југоремедије“ процењена је на близу 3,9 милијарди динара, а откуп документације ће заинтересоване купце коштати 500.000 динара док обавезни депозит износи 777,3 милиона динара.

У имовину ове фабрике спада индустријски комплекс фабрике, припадајућа опрема, један стан, 28 возила, инвентар.

Продајом је укључена и интелектуална својина, односно 21 жиг за лекове, као и парница која се води пред Привредним судом у Зрењанину за повраћај дозвола за стављање 22 лека у промет.

На продају су и препарати који представљају лекове заштићене робним жигом, девет комада, и 12 препарата који представљају генеричке лекове за које Југоремедија поседује комплетан технолошки поступак.

Понуде се достављају до 19. фебруара, до 11.45 часова, а 15 минута касније понуде ће бити јавно отворене у просторијама фабрике.

Покушај продаје фабрике отказан је у октобру прошле године након жалбе Одбора поверилаца.

Привредни суд у Зрењанину усвојио је приговор поверилаца и отказано јавно надметање за продају фабрике лекова „Југоремедија“ заказано за 16. октобар 2017. године.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести