Отворен јубиларни ЛОРИСТ: До 8. октобра 450 излагача

НОВИ САД: На Новосадском сајму данас је отворен јубиларни, 50. Међународни сајам лова, риболова, спорта и туризма ЛОРИСТ, који ће до 8. октобра окупити укупно 450 излагача.
lorist
Фото: Tanjug (Jaroslav Pap)

Министар заштите животне средине Горан Триван, који је отворио манифестацију, нагласио је да суштински значај сајма лова, риболова и спорта јесу заштита животне средине и екологија, коју ЛОРИСТ који, како је рекао, спада у један од најкомплексинијих сајамова на територији наше земље, демонстрира на најбољи могући начин.

Секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић рекао је да је ЛОРИСТ прилика да заједнички, са Новосадским пољопривредним сајмом, приближимо целокупној заинтересованој јавности све природне потенцијале које Војводина поседује, а међу њима и богата риболовна и ловна подручјам саопштено је из покрајинске владе.

Он је навео да концепт Покрајинске владе ове године јесте заједнички наступ свих ресорних покрајинских секретаријата - за урбанизам и заштитау животне средине, за привреду и туризам, спорта и омладину, те саму пољопривреду. 

Фото: Tanjug (Jaroslav Pap)

Радојевић истиче да ће смотре попут ЛОРИСТ-а и подршка лову и риболову, кроз мере аграрне политике и конкурсне линије, у Покрајинској влади увек имати партнера.

Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић  истакао је да је, поред бројних проблема у последњих пола века и затворених граница, ова манифестација успела да опстане и постане престижно место у окупљању пословног света и заљубљеника у лов, риболов спорт, туризам, екологију и хортикултуру.

Фото: Tanjug (Jaroslav Pap)

У Конгресном центру биће одржано више од 20 стручних скупова и презентација, а на штандовима излагача више од 100 пратећих садржаја.     

Централна поставка на ЛОРИСТ-у ће бити Изложба ловачких трофеја, на којој ће бити представљнео више од 500 експоната, што је и највећа изложба те врсте у Европи у овој години. 

Једна од највећих атрактивности на сајму туризма биће и изложба “Путевима римских императора“, коју је до сада видело око милион и по људи широм света, а први пут у Србији биће представљена широј јавности, навео је генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић.

Фото: Tanjug (Jaroslav Pap)

Овогодишњи јубиларни, 50. међународни сајмови ЛОРИСТ, окупиће укупно 450 излагача, што је за 50 одсто више у односу на прошлу годину, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести