Отворен шести Дунавски бизнис форум 

НОВИ САД: Председник Привредне коморе Војводине (ПКВ) Бошко Вучуревић отворио је на Новосадском сајму шести по реду Дунавски бизнис форум (ДБФ) под мотом „Сви за једног, један за све“, рекавши да само стабилан и добро организован регион може бити просперитетан.
bosko vucurevic pkv
Фото: Tanjug (J. Pap, arhiva)

Пројекат ДБФ усклађен је са принципима ЕУ политике за пружање подршке и развоју предузетништва, а кроз који се обезбеђује усклађеност политике развоја малих и средњих предузећа, саопстеноје из ПКВ. 

Додаје се да је пројекат усклађен и са стратегијама АП Војводине.

У том контексту основни циљеви АП Војводине су подизање регионалне конкурентности и отварања нових радних места кроз женско предузетништво и запошљавање младих, рекао је Вучуревић.

Овогодишњи ДБФ окупио је привреднике из 14 држава. Форум је посвећен Дунавској стратегији у улози бизниса, у остваривању њених циљева, јачању просперитета и ефикаснијем коришћењу потенцијала. 

Вучуревић је истакао да река Дунав вековима покреће и повезује 14 земаља где егзистира око 215 милиона становника.

Дунав, са својим огромним потенцијалима, представља полазиште за многе развојне пројекте, интегративне трендове, заједничку енергију и успостављање сарадње са привредницима различитих земаља, а све у функцији просперитета привреде. У развијеним земљама, транспорт и логистика учествује и до 10 одсто БДП, рекао је Вучуревић.

Иначе, организатори ДБФ су Медиа Инвент и Институт Европских региона из Салзбурга, а покровитељ је Привредна комора Србије. Партнери су ПКВ, Савет дунавских градова и региона, Стална конференција градова и општина Србије и Вањскотрговинска комора БиХ. 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести