Озваничена сарадња привредних комора Војводине и Валоније

НОВИ САД: Председник Привредне коморе Војводине (ПКВ) Бошко Вучуревић и председник Привредне коморе Валоније из Белгије Филип Суинен (Филип Суинен), у просторијама Мисије Србије при Европској унији у Бриселу, потписали су Меморандум о сарадњи, у циљу подстицања развоја и диверсификације трговинских размена и економске сарадње на једнако узајамно повољној основи између својих чланица. 
brisel memorandum
Фото: vojvodina.gov.rs

Том приликом, Вучуревић истакао је да је свакако један од заједничких циљева и промоција привредних активности оба региона како би се поспешио развој економске сарадње између привредника Војводине и Валоније, саопштила је ПКВ.

Овим Меморандумом, обавезали смо се да ћемо заједничким снагама организовати активности у вези са трговином и истраживањем тржишта, како бисмо остварили корисне пословне контакте који ће бити у служби привреде, рекао је Вучуревић. 

Потписивању Меморандума присуствовали су и потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић након чега је одржан традиционални пријем у Мисији Србије при ЕУ, у оквиру Европске недеље регија и градова у Бриселу. 

Пријему „Vojvodina, great for business, great for life“ присуствовали су и амбасадор Републике Србије при ЕУ Ана Хрустановић, известилац Европског парламента Дејвид Мекалистер, представници европских институција и бројних региона и градова, посланици у Европском парламенту, како и представници пословне заједнице.

EUR/RSD 117.2043
Најновије вести