Павловић: Надам се решењу, ломе копља око једне тачке

БЕОГРАД: Закон који ће извесно бити донет никоме неће наштети, каже чланица Управног одбора Удружења ЦХФ Србија Јелена Павловић и наводи да постоје још две тачке о којима се преговара у вези са законом који би требало да реши питање кредита у швајцарским францима.
Predstavnica Udruženja CHF Jelena Pavlović Foto: Tanjug/video
Фото: Представница Удружења ЦХФ Јелена Павловић Фото: Танјуг/видео

Павловић је рекла да је Удружење грађана задужених у швајцарским францима ЦХФ Србија данас заказало конференцију за новинаре јер се мислило да ће бити објављена коначна верзија закона, али да се још ради на усаглашавању и "међусобним попуштањима". Преговара се, каже, о још две тачке, о којима није износила детаље. Навела је да закон неће никога присиљавати да приступи конверзији.

"Сматрамо да је то важно. Конверзија ће бити могућност, а не обавеза", рекла је Павловић и нагласила да закон неће бити "фарса", те да верује да неће никога оштети, а да ће широком кругу дати бенефите."Имамо једну тачку око које се ломимо, о којој се интензивно прича да ли ће нешто тако ући у закон или не", рекла је Павловић, али није износила детаље. Каже да је оптимиста до последњег момента. 

"Постоји велика шанса да будемо потпуно задовољи и то онај круг људи који ће ући у закон", навела је Павловић и додала да се "копља ломе" о томе да ли треба полемисати у вези са нецицм што је у домену суда. "Ми стојимо на становишту да не сме", рекла је Павловић и нагласила да нико не може да укине или ублажи став Врховног касационог суда који је заузео став да је валутна клаузула ништава. 

Навела је да се доста разговарало о отпису дуга, те да би оптис могао да износуи 38 одсто. 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести