Почела пријава хотелијера за подршку тој индустрији

БЕОГРАД: Власници хотела у приватном власништву са територија 68 јединица локалне самоуправе од данас се могу пријавити на јавни позив за подршку хотелској индустрији ради ублажавања последица насталих услед пандемије ковида19, који ће трајати до 15. септембра, изјавио је потпредседник владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић.
hotel, pixabay
Фото: pixabay.com, ilustracija

Министар Љајић је у изјави Танјугу рекао да је том подршком хотелијерима, чија је укупна вредност 1,47 милијарди динара, туризам једини посебно таргетиран сектор у пакетима помоћи које је држава додељивала привреди због пандемије изазване корона вирусом.

"Ове мере директне подршке представљају значајну помоћ за хотелску индустрију и омогућиће да хотелијери преживе кризу и спремно дочекају период након завршетка пандемије", оценио је Љајић.

Он је рекао да на јавни позив једино не могу да конкуришу хотели у бањским и планинским центрима који су током летњих месеци остварили значајне туристичке промете захваљујући великом броју домаћих гостију за разлику од хотела у градовима који у највећој мери зависе од страних гостију.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести