Почели 52. међународни сајмови Лорист

НОВИ САД: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је отварању 52. међународних сајмова Лорист.
lorist
Фото: novisad.rs

Присутнима су се на отварању такође обратили генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић, државни секретар у Влади Мађарске Синаи Атила, покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине Владимир Галић и председник Скупштине АПВ Иштван Пастор.

Лорист је везан за долазак јесени у наш град и представља једну од најпрепознатљивијих изложби Новосадског сајма. Ове године је тим поводом пристигло преко 500 излагача из око 20 земаља, а Мађарска је земља-партнер манифестације. Успех сајамских манифестација у Новом Саду се позитивно рефлектује на економију Града, Покрајине и целе Србије. Верујем да ће посетиоци моћи да уживају у ономе што су им излагачи припремили, и да ћемо сви заједно да радимо на ширењу свести о томе да морамо бити фокусирани на очување животне средине, као и на њено унапређење. То требамо показивати конкретним стварима, у свакодневном животу, јер то показује како се односимо према нашој будућности и потомцима.  Желимо да нам град буде још зеленији, да ничу нова стабла, а стара да чувамо, да пројекту озелењавања приступамо одговорно, уз адекватну стратешку документацију и подршку струке. Честитам излагачима и организаторима и позивам Новосађане и све госте да посете 52. Лорист, рекао је Вучевић.

Приликом церемоније свечаног отварања председник Скупштине АПВ Иштван Пастор истакао је задовољство што је ове године земља-партнер Сајма Мађарска и нагласо да би било лепо да манифестација Лорист гостује на светској изложби „Уједињени с природом“ чији ће домаћин 2021. године бити управо Мађарска.

Фото: novisad.rs

Међународни сајмови Лорист почели су Сајмом лова и риболова и Сајмом екологије, док Сајам туризма и Сајам спорта публику дочекују од сутра. Земља партнер је Мађарска, а наступа више од 500 излагача који ће представити понуду у областима лова, риболова и туризма Дунавског региона, као и екологију и спорт у Србији. Уз изложбену поставку у халама и на отвореном делу Сајмишта, организују се конгресне активности и пословни сусрети, а учесници долазе из 20 земаља, Аустрије, Републике Српске, Босне и Херцеговине, Бугарске, Црне Горе, Данске, Француске, Грчке, Хрватске, Холандије, Мађарске, Немачке, Румуније, Русије, Северне Македоније, Словачке, Словеније, Србије, Турске и Велике Британије.

Цена улазнице за одрасле је 300 динара, док је за децу од 7 до 12 година, пензионере и колективне посете цена 200 динара.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести