Послодавци нуде спавање на послу, дадиљање телефоном, кроћење питона...

Спавање на послу, дадиљање преко телефона и „кроћење питона” само су неке од ствари које бисте могли радити а да за то будете и плаћени. То није сан већ реалност, ако се суди по огласима обајављеним на „Инфостуду”.
д
Фото: Dnevnik.rs

Свима онима којима је сан да имају посао на којем, на пример, могу и да спавају и за то добију добру плату, то можда и није немогућа мисија јер се недавно у Србији појавио оглас у којем се наводи да се спавање од чак осам сати на радном месту може наградити платом од 100.000 динара.

За све спавалице које често одлажу аларм пре него што заиста и устану из кревета, то је можда идеалан посао јер ће моћи да раде оно што највише воле.

Компанија „Студио модерна” је овог месеца путем сајта Инфостуд расписала конкурс за позицију који подразумева долазак на посао у једно од њихових продајних места, где би се могло дремнути осам сати и за то добити плата од 100.000 динара. У том необичном огласу наводи се да је потребан један извршилац и да је посао намењен старијима од 18 година који воле друштвене мреже и активни су на њима... Траже се још неке квалификације – да „спавалице” уз то буду харизматичне и имају специјалност да могу да спавају под притиском, да им је одлагање аларма омиљени хоби...

100.000 динара плата за спавање на послу

„Студио модерна” навео је да је конкурс за позицију „Дормео спавача” расписао јер је потребан амбасадор његовог највећег бренда. У огласу се наводи да је надокнада за овај посао чак 100.000 динара. Када је реч о необичним и несвакидашњим пословима, односно огласима, почетком године на Инфостуду обављен је и оглас за „Вајбер дадиљу” где је послодавац тражио кандидате из Србије за америчко тржиште. У огласу се само тражило поседовање „Вајбер” апликације, интеренет конекције и познавање енглеског језика. Од кандидата се тражило да неколико сати нагледа децу старију од 13 година у Америци, док су им родитељи одсутни од куће. У „Инфостуду” кажу да је у кратком року, за свега неколико дана, на тај оглас стигло више од 1.700 пријава.

35 одсто порастао број огласа за посао у односу на 2017.

Осим таквих радних места, кажу, дешава се и да „у мору огласа из неке индустрије, послодавац жели да скрене пажњу на себе и свој оглас”, па се тако својевремено појавио оглас с називом позиције „Укротитељ питона”. Када се детаљније прочита, тек онда се може закључити да је у питању ИТ послодавац који је тражио програмера са знањем из програма „Python”, у којем, осим назива места, у опису посла ништа друго није необично. У претходној години Инфостуд је забележио пораст броја огласа за посао од 35 одсто у односу на 2017. Највећа понуда, али уједно и потражња послова, у области је трговине, продаје, и та места се најлакше попуне, кажу у Инфостуду.


Путовање па још плаћено

Сви они који, рецимо, воле путовања, недавно су могли да се пријаве на оглас који је дала платформа за онлајн резервисање путовања по Србији – SerbianAdventures.com.

У опису посла је да кандидат путује три месеца и обилази више од 200 туристичких дестинација у Србији, историјске локалитете, видиковце, бање... Једина обавеза је да о томе извештава на друштвеним мрежама, а предвиђена је плата од 1.000 евра месечно.


С друге стране, занатски послови у Србији су у великом дефициту па се дешава да за неке позиције не стигне ниједна пријава. Позиције за које дефинитивно влада већа понуда него потражња јесу кувари, возачи, ауто-механичари, месари и магационери.

Д. Млађеновић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести