Пошта Србије демантује да запослени штрајкују

БЕОГРАД: Јавно предузеће Пошта Србије саопштило је данас да запослени у том предузећу без застоја раде, те да су наводи челника Самосталног синдиката поштанских радника да поједени радници тог предузећа штрајкују нетачни и имају намеру да узнемире јавност. 
Pošta Srbije Foto: Tanjug
Фото: Илустрација

"Подсећамо јавност да је у петак 17. 11. 2017. године донета одлука репрезентативних синдиката, који окупљају готово 11.000 запослених, да се одустаје од штрајка у Пошти Србије", стоји у саопштењу. 

У истом саопштењу наводи се и да се према званичном извештају стручних служби, 17 запослених са територије Србије изјаснило да ће подржати штрајкачке активности Самосталног синдиката поштанских радника, што из Поште оцењују као "њихово легитимно право". 

Ово пословодство, истиче се, на челу са в. д. директора Предузећа Миром Петровић, уз сарадњу са Владом и представницима репрезентативних синдиката - Синдиката ПТТ Србије и Синдиката ПТТ Независност, "изналази најбоље решење за побољшање социјалног и материјалног положаја 15.000 запослених". 

Из Поште кажу и да је услед "незаконите" блокаде рада Регионалног поштанско-логистичког центра „Београд”, у организацији Самосталног синдиката поштанских радника дошло до вишедневног прекида рада што је Пошти донело вишемилионску штету због кашњења при уручењу пошиљака. 

"Стручне службе Поште Србије, по налогу Владе Србије, Надзорног одбора и уз сагласност репрезентативних синдиката интензивно раде на сагледавању директне и индиректне штете које је наше предузеће претрпело и према тренутним подацима штета износи 300.000.000,00 динара" стоји у саопштењу у којем из Поште кажу да очекују се да ће последице "незаконитих окупљања бити далекосежније, а штета знатно већа".

Према организаторима и учесницима у блокади дистрибутивног центра предузимају се све законом предвиђене мере како би "такво понашање" било санкционисано.

"Неотуђиво је право запослених да своје незадовољство изражавају протестом или штрајком у складу са прописима који ту област регулишу, али је недопустиво да учесници својим неодговорним поступцима и понашањем наносе вишемилионску штету како Предузећу и запосленима, тако и Србији", закључено је у саопштењу Поште.

Председник Самосталног синдиката поштанских радника Зоран Павловић изјавио је јутрос да поједини запослени Поште штрајкују, али није прецизирао колико људи је у штрајку.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести