Потписани уговори са 21 општином о енергетској ефикасности

БЕОГРАД: Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић уручила је данас уговоре председницима односно градоначелницима 21 општине и града за пројекте унапређења енергетске ефикасности у објектима од јавног значаја.
dodela subvencija opstine 190521 (10)
Фото: https://www.mre.gov.rs

Укупна вредност ове инвестиције је 510 милиона динара, од чега је из буџетског фонда обезбеђено 290 милиона динара а 220 милиона обезбедиле су саме локалне самоуправе.

Михајловић је нагласила да је енергетска ефикасност један од наших националних приоритета и да је она за Владу Србије једнако важна као што је рецимо изградња хидроелектране или соларне електране.

Реализацијом ових пројеката, према њеним речима, уштедеће се енергија, смањити рачуни за струју и грејање али и сачувати животна средина, између осталог и зато јер се неће емитовати 3.000 тона угљен-диоксида.

Највећи број пројеката са којима су конкурисале локалне самоуправе односи се на вртиће и школе, али има и зграда општина, домова здравља, домова културе, предшколских установа а две општине су конкурисале за пројекте јавног осветљења.

Председници општина су након добијања уговора истакли захвалност на помоћи у решавању за њих важних проблема на локалу.

Нагласили су да је веома добро што су подржани пројекти из разних делова Србије, јер то потврђује да се води рачуна о равномерном развоју земље.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести