Позив НСЗ за учешће у мерама политике запошљавања

БЕОГРАД: Национална служба за запошљавање позвала је органе аутономних покрајина и јединица локалних самоуправа да учествују у суфинансирању мера и програма активне политике запошљавања у 2022. години.
n
Фото: Tanjug/Video arhiva

Планирано је учешће покрајина и локалних самоуправа у суфинансирању стручне праксе, припавништва за младе са високим образовањем, приправништва за незапослене са средњим образовањем, стицање практичних знања, обука на захтев послодаваца за незапослене, субвенција за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих, субвенција за самозапошљавање и јавних радова.

Захтеви се могу поднети надлежним филијалама Националне службе за запошљавање, најкасније до 28. фебруара 2022. године, а све информације и Образац Захтева за учешће се могу наћи на веб страници НСЗ.

Иначе, Атономна покрајина односно јединица локалне самоуправе која у оквиру покрајинског, односно локалног планског документа у области запошавања, обезбеде више од половине средстава потребних за финансирање одређене мере активне политике запошљавања може поднети захтев Националној служби за учешће у финансирању те мере.

Изузетно, уколико се ради о неразвијеној јединици локалне самоуправе, министар надлежан за послове запошљавања може одобрити учешће у финансирању и када је обезбеђено мање од половине потребних средстава.

EUR/RSD 117.4284
Најновије вести