Размотрени коментари на нацрте измена енергетиских закона

На данашњем састанку разматрани су до сада пристигли коментари на Нацрт закона о обновљивим изворима енергије и Нацрт закона о изменама и допунама Закона о енергетици
struja FBakic
Фото: Dnevnik.rs

БЕОГРАД: Израда новог закона о обновљивим изворима енергије и изменама и допуна Закона о енергетици настављена је данас у просторијама Министарства рударства и енергетике, у оквиру јавне расправе која траје до 9. фебруара.

На данашњем састанку разматрани су до сада пристигли коментари на Нацрт закона о обновљивим изворима енергије и Нацрт закона о изменама и допунама Закона о енергетици, који се налазе у поступку јавне расправе, саопштено је из Министарства.

Овим законима се поставља основ за сигурност снабдевања електричном енергијом, дигитализацију административних процедура, и отварање енергетског сектора за нове инвестиције, посебно у области обновљивих извора енергије, који би према прелиминарним пројекцијама, до 2050. године требало да учествују у укупно произведеној електричној енергији са најмање 50 одсто.

Данашњем састанку присуствовали су и представници најзначајнијих предузећа и институција из области енергетике, укључујући “Електропривреду Србије”, “Електромрежу Србије”, “Електродистрибуцију Србије” и Агенцију за енергетику Републике Србије.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести