Сбербанка Србија постала Наша АИК Банка

БЕОГРАД: Сбербанк Србија је званично променила име у Наша АИК Банка и на тај начин у потпуности постала део домаће банкарске групе коју предводи АИК Банка.
novac pare

Председница Извршног одбора АИК Банке Јелена Галић изразила је задовољство чињеницом да је Сбербанк Србија постала део АИК Банке и истакла да је АИК Банка још једном потврдила своју посвећеност даљем расту, јачању своје стабилности и одговорном пословању.

"Стабилност и снажна капитална основа су јасни показатељи наше успешности, као и велике сигурности коју пружамо својим клијентима и штедишама. Управо то је потврдила и одлука Народне банке Србије којом је АИК Банка добила сагласност за преузимање Сбербанк Србија", рекла је Галићева, саопштила је АИК Банка.

Уверена је да ће предстојећи процес интеграције бити успешно завршен и да ће та пословна синергија бити од великог значаја за клијенте АИК Банке, запослене и цео банкарски систем.

Поставши део АИК Банке, сада већ бивша Сбербанк Србија наставља своје пословање без повезаности са претходним акционарима, наводи се у саопштењу.

"Захваљујући овој консолидацији, Наша АИК Банка ће наставити да послује стабилно, ликвидно и веома успешно. Штедња свих клијената и њихова средства на рачунима у нашој банци су на овај начин додатно осигурани. Све наше услуге, апликације и сервиси настављају да функционишу као и раније, клијенти настављају да користе своје платне и кредитне картице као и до сада", објаснио је председник Извршног одбора Наша АИК Банке Владимир Бошковић.

У складу са наведеним, започета је промена брендинга свих експозитура, а у наредним данима банка ће наставити са усаглашавањем и применом новог визуелног идентитета, као и даљом интеграцијом са новим власником - АИК Банком.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести