Студенти гости Коридора на аутопуту изнад Сићевачке клисуре

СИЋЕВАЧКА КЛИСУРА: Коридори Србије угостили су данас око 150 студената Грађевинског факултета Универзитета у Београду на стручној екскурзији на траси аутопута изнад Сићевачке клисуре.
d
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

 Александар Сенић, директор сектора за изградњу Коридора Србије задовољан је да ова фирма наставља са стручним екскурзијама студената техничких и грађевинских факултета.
 Данас су са нама студенти Грађевинског факултета у Београду са катедри за управљање пројектима у грађевинарсту и катедре за путеве, железнице и аеродроме и они имају прилику да виде многе врсте радова на лоту 2 Источног крака Коридора 10, рекао је Сенић.

 Грађевински факултет као кровна организација у области грађевинаства препознаје стручне екскурзије као важан део наставног процеса, рекао је Ненад Фриц, доцент и продекан за наставу Грађевинског факултета и додао да су студенти у прилици да оплемене своја знања и виде активности које ће колико сутра они радити на терену.

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

 Он се захвалио Коридорима и Сенићу што препознали потребе академске заједнице али свим извођачима и стручном надзору  и додао како из искуства зна да је у овој фази реализације пројекта њима један дан као једна година, а ипак су издвојили време за студенте.
 Стефан Митровић је на мастер студијама и каже да је оно што је видео веома импресивно а одао је и признање Коридорима Србије на реализацији овако захтевног пројекта. 

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Мени као студенту модула за конструкције екскурзија много значи јер на терену могу да видим све о чему сам учио, рекао је Митровић.
 Задовољна стручном екскурзијом је и Ивана Момчиловиц студенткиња 2. године  јер може да на терену допуни теорију коју је научила на факултету.
Она је закључила да на терену све изгледа много технички слозеније а пошто воли изазове сасвим је сигурна да је Грађевински факултет прави избор за њу иако је женско.

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

 На деоници  аутопута Ниш Димитровград остало је само да се отвори за саобраћај деоница од Просека до Црвене реке чији део су обишли данас студенти Грађевинског факултета.
Александар Сенић каже да остаје да се заврши део од Банцарева до Црвене реке, што је 12,7 километара, а тренутно је делимично асфалтирана. 
Радови се интензивно изводе и очекујемо да ће извођач у наредним месецима завршити све радове, рекао је Сенић. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести