Уручени аутомобили добитницима у игри "Узми рачун и победи"

КРАГУЈЕВАЦ: Добитницима у другом извлачењу наградне игре "Узми рачун и победи" данас су у Крагујевцу свечано уручени кључеви аутомобила марке "Фиат 500Л".
Uručeni automobili dobitnicima u igri "Uzmi račun i pobedi" Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Кључеве 12 аутомобила уручио је државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић, који је после потписивања уговора о примопредаји возила честитао добитницима и истакао да влада и организатори наградне игре имају циљ да "узимање рачуна постане свакодневна навика".

"Данас су срецним добитницима уручени кључеви аутомибила, а победници су сви који су узимали фискални рачун и који ће то наставити. Борба Владе Србије против сиве економије је изразита и кључни циљ који желимо да постигнемо у току ове године", нагласио је Нерић.

Навео је да ће се "у базену" из којег ће 17.марта бити извучене награде трећег циклуса, тренутно налази четири милиона коверата.Међу добитницима који су у Крагујевцу преузели награду била је Невенка Лазић из Зрењанина, која каже да њеној срећи нема краја, будући да је послала само једну коверту и то на самом почетку наградне игре.

"Послала сам је у првој недељи када је стартовала игра, а последње извлачење нисам пратила, чувала сам унуке и спремала вечеру. Да сам добитница, сазнала сам тек када су ме позвали из Београда", прича Невенка, чијој се награди највише обрадовао син који ће и возити аутомобил.

Она каже да ће наставити да скупља рачуне и да учествује у наградној игри "Узми рачун и победи" што препоручује свима јер је то, како наводи, једини начин да се изборимо са сивом економијом.Невенкин суграђанин Жива Богарошки послао је 15 коверата са рачунима, а новом аутомоболу се, каже, обрадовала цела породица.

"Извлачење нисам пратио, успављивао сам сина, а мама и сестра су јавиле да смо извучени. Нисам могао да верујем, срећнији не можемо бити", каже Богарошки.Организаторима наградне игре захвалила је Беба Ðорђевић из Пирота која је позвала своје суграђане да учествују у наградној игри.

"Никад се не зна, послала сам две коверте, а срећа је ту као што видите", рекла је Беба чију ће награду возити ћерка и унука.Нови Фиат 500Л из Крагујевца су одвезли и Дарко Цветановић из Дероња, Роксанда Арманкаревић из Лазнице, Ружица Велимиров из Ðурђева, Јована Пејчић из Александровца, Небојша Мирковић из Лесковца, Весна Цветкоски из Лештана, Маргит Мататић из Суботице, Милица Пауновић из Врања, Стана Профировић из Бора.

У првом кругу наградне игре "Узми рачун и победи" који траје до 31.марта предвиђена су још два извлачења 17. и 24.марта, а у другом кругу у априлу предвиђена четири извлачења.

Право да учествују у наградној игри имају сви пунолетни грађани Србије који треба да пошаљу 10 рачуна или слипова откуцаних од 1.јануара ове године у износу од најмање 100 динара.

Наградна игра "Узми рачун и победи" организује се у оквиру акције Владе Србије "Година борбе против сиве економије" у сарадњи са Националном алијансом за локални економски развој (НАЛЕД) и Савезом за фер конкуренцију.

У суботу треће извлачење у оквиру игре "Усми рачун и .."

БЕОГРАД:  У суботу ће бити одржано треће извлачење у наградној игри "Узми рачун и победи 2018." , уз директни пренос на РТС.

Како је саопштено из Владе Србије, Годину борбе против свие економије су, између осталих, подржали некадашњи фудбалски репрезентативац Милан Лане Јовановић, глумица Мина Лазаревић, млади џудо репрезентативци и освајачи најсјајнијих одличја са бројних такмичења Немања и Стефан Мајдов.

Овај пут, како се наводи, акцију су подржали и студенти Факултета организационих наука који годинама успешно представљају Србију и Универзитет у Београду на бројним интернационалним студентским такмичењима у решавању пословних студија случаја. Они ће у суботу донети срећу грађанима Србије и извући добитнике вредних награда.Треће извлачење у којем учеснике очекују вредне награде биће одржано у суботу, 17. марта, у 17.25 сати у директном преносу на Првом програму РТС-а. 

Гости ће из огромног базена, специјално направљеног за ову прилику, извући срећне добитнике двоипособног, дуплекс стана, површине 116 квадратних метара у Новом Саду, 12 аутомобила ФИАТ 500Л и 20 робних ваучера који се могу искористити у продајним објектима „Форма идеале“ и „ДИС“ 

Комисија од пет чланова одмах по извлачењу коверти током емисије провериће да ли оне испуњавају услове дефинисаних Правилима наградне игре. Уколико Комисија установи да било која од извучених коверата не испуњава услове за учешће у наградној игри, извлачење коверата се наставља све док се не извуче коверта која испуњава услове.

Приређивач наградне игре, Влада Србије, контактираће све срећне добитнике већ у недељу, 18. марта, и обавестити о наградама које су освојили, као и о начину преузимања. Приређивач задржава право да изврши накнадну проверу исправности фискалних рачуна, односно слипова, као и да ли добитник има право учешћа у наградној игри. Уколико се утврди кршење правила, учеснику чија је коверта извучена биће ускраћено право на награду, а награда ће бити пренета у наредну наградну игру коју ће приређивач организовати.

Имена добитника биће објављена у дневном листу „Политика“ у среду 21. марта, као и на интернет страницама Владе Републике Србије и наградне игре www.узмирацун.рс и Радио телевизије Србије .Добитници награда добиће упутство о преузимању награда у року од 30 дана од дана објављивања у дневном листу “Политика“ док је рок за преузимање награда 60 дана од дана објављивања добитника у „Политици“.

Све коверте које су пристигле на шалтере „Поште Србије“ до краја радног времена, односно до термина предвиђених за пражњење поштанских сандучића 16. марта, учествују у првом извлачењу. Коверте које не буду извучене или су стигле после 16. марта, учествују у наредним извлачењима. Све коверте пристигле до наведеног временског рока, биће пренете из Главног поштанског центра до студија у којем се одржава извлачење, уз обезбеђење МУП Србије.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести