Влаисављевић: Концесија ће дугорочно допринети развоју

БЕОГРАД: Модел за који се држава одлучила, да путем концесионог уговора настави да развија београдски аеродром, несумњиво ће дугорочно допринети унапређењу квалитета услуге, развоју и даљој оптимизацији пословања, посебно имајући у виду искуство које концесионар доноси у Србију, изјавио је директор аеродрома „Никола Тесла“ Саша Влаисављевић.
aerodrom nikola tesla
Фото: Tanjug (D. Kujundžić, ilustracija)

Влаисављевић је рекао да је сигуран да је стручни тим донео исправну одлуку и одлучио у најбољем интересу београдског аеродрома, запослених, државе и малих акционара. 

Поставили смо као менаџмент добре темеље, вредност аеродрома је у последње четири године повећана за више стотина милиона евра, укупни приходи 45 одсто, број путника 51 одшто, капацитет аеродрома повећан са пет на 7,5 милиона путника, оборени су сви рекорди у пословању, концесионару предајемо здраву компанију и надам се да ће АНТ наставити незаустављив напредак на којем смо озбиљно и вредно радили, навео је Влаисављевић.

Влаисављевић је то рекао поводом одлуке Владе Србије да концесију над београдским аеродромом повери француској компанији „Венси ерпортс“, која је победила на тендеру.

“Венси ерпортс“ је понудио 501 милион евра за 25 година, уз инвестициону обавезу од 732 милиона евра, а годишња такса на концесију ће бити од пет до 16 милиона евра.

Иначе, реч је о компанији основаној 1996. године, која је фирма-ћерка компаније „Венси“, са 35 аеродома у свету - 12 у Фрнацуској, десет у Португалу, шест у Доминиканској републици, три у Камбоџи, два у Јапану и по једним у Чилеу и Бразилу. 

“Венси ерпортс“ годишње опслужује 132 милиона путника и више од 200 авиокомпаније, уз вредност пословања вишем од милијарду евра у 2016. години.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести