Немачки Форверк и званично креће са градњом у Чачку

ЧАЧАК: Уговор са представницама немачке компаније Форверк о преносу власништва на земљиште у Пословно - индустријској зони у Прељини, коначно је потписан данас.
1
Фото: Tanjug

Уговор су потписали градоначленик Милун Тодоровић, затим Срђан Симић као представник компанија Форверк Аутотек Србија и Форверк Драјвтек Србија и Марко Милојевић представник фирме Елдиси.

Потписивањем уговора створени су услови за почетак изградње фабрике, те се очекује да ће камен темељац бити постављен у првој половини јула.

"На више од 14 хектара земљишта у Прељини, Форверк ће изградити фабрику која ће у наредних пет година запослити преко хиљаду чачана и чачанки. Поред нове индустријске зоне за стране инвеститоре, упоредо се ради и на идустријској зони за домаће привреднике у Коњевићима на 63 хектара, са 15 привредних субјеката и очекујем да ћемо и ту удвостричити број запослених, али и извозни процес", изјавио је за Глас западне Србије градоначелник Чачка, Милун Тодоровић.

Директор Компаније Форверк, Јирген Милер, упутио је градоначелнику и Скупштини града, писмо у коме се захвалио на изузетној ефикасности и успешној сарадњи, са надом да ће Компанија Форверк оправдати указано поверење и створити повољне и одрживе услове за високо квалитетне послове у граду чачку.

"Поводом преноса имовине, желели бисмо да се захвалимо вама и локалној Скупштини због вашег поверења у нашу компанију. Драго нам што заједно спроводимо овај пројекат значајан како за чачак, тако и за Форверк. Одлуке града су створиле услове да са великом радошћу ишчекујемо полагање камена темељца 12. јула", рекао је Милер.

Немачка компанија "Форверк аутотек" је породична компанија из Вупертала у Немачкој, која постоји већ два века и велики је добављач и произвођач делова за "Ауди", "Дајмлер Крајслер", "Фолксваген", "БМЊ", "Порше" и "Бентли".

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести