Од 1. јула повраћај ПДВ-а на беби опрему

БЕОГРАД: Председница Владе Ана Брнабић оценила је позитивним Закон о финансијској подршци породици са децом, који ће, објаснила је, донети новину да ће се повраћај ПДВ-а на беби опрему од првог јула враћати свим породицама, чиме ће и родитељски додатак бити увећан. 
beba
Фото: pixabay.com

Како је навела, тако ће се олакшати родитељима, који више неће морати да скупљају рачуне и укинути трошак ресурса Пореске управе на обрачун тих рачуна.

Брнабић је истакла и да ће се сада родитељски додатак добијати одмах у породилишту, што је, подсећа, остварено у оквиру прве фазе пројекта „Бебо, добродошла на свет“. 

Пре него што беба дође кући, родитељи ће добијати извод из матичне књиге,  пребивалиште и картицу осигурања. У то је сада укључен и родитељски додатак, тако да родитељи више неће морати да обилазе шалтере, рекла је премијерка на ТВ Пинк. 

Додала је да ће од првог септембра тај систем бити усвојен у целој земљи и подсетила да је Савет за популациону политику усвојио Стратегију за подстицање рађања, чиме ће родитељима додатно бити олакшано.  

Брнабић се осврнула и на увођење дигиталних, интерактивних уџбеника, који ће бити уведени у оквиру Нацрта закона о уџбеницима, а чије ће разматрање на седници Владе бити ове недеље и истакла:

Дигитални уџбеници ће Србији омогућити да постане лидер у Европи, истакла је премијерка.  

EUR/RSD 117.3078
Најновије вести