Нови кредит од Русије за железницу

БЕОГРАД: Влада Србије усвојила је и дала Скупштини у процедуру Закон о потврђивању споразума са Русијом, о кредиту до 610 милиона евра у овој години за изградњу железнићке инфраструктуре, објављено је на сајту Владе.
pruga
Фото: Dnevnik.rs

Кредит се односи на изградњу јединственог диспечерског центра за управљање саобраћајем возова у Србији и на изградњу електротехничке инфраструктуре на деоници пруге Стара Пазова - Нови Сад.

Средства из кредита користиће се и за израду идејног пројекта са припадајућим студијама за деоницу пруге Ваљево - Врбница - граница са Црном Гором.

Укупна вредност читавог пројекта је, према закљученом уговору, 230 милиона евра, док ће за сваки од три наведена појединачна пројекта уговорне стране закључивати посебне анексе Уговора, којима ће утврдити цену и рокове за

завршетак сваког од њих.

Споразум о кредиту је потписан 19. октобра приликом посете руског премијера Дмитрија Медведева.

Камата ће се обрачунавати од датума коришћења кредита и плаћати квартално, применом фиксне каматне стопе од два одсто годишње, док ће затезна каматна стопа бити један одсто изнад редовне каматне стопе, што износи укупно три одсто годишње.

 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести