Oглашена продаја целокупне имовине фабрике „Радијатор“

ЗРЕЊАНИН:  Стечајни управник Милош Боровачнин огласио је продају имовине зрењанинске фабрике „Радијатор“ у стечају.
1
Фото: Dnevnik.rs

Да је на продају понуђена комплетна имовина фабрике котлова, потврђено је „Дневнику“ у канцеларији стечајног управника. Најзначајнија имовина која је оглашена на продају су 22 објекта у Београдској улици у Зрењанину, а фабрика се, иначе, налази на грађевинском земљишту површине 229.808 квадрата.

 На продају је оглашена и породична стамбена кућа у Улици Слободана Бурсаћа у Зрењанину, која се састоји од два стана, површине од 51 и 32 квадратна метра, а у дворишту је и помоћни објекат.

На продају је понуђено и градско грађевинско земљиште у Пожешкој улици у Зрењанину од 5.068 квадрата, као и дати аванси и потраживања које стечајни дужник има. На продају је понуђена и комплетна опрема у фабрици за производњу котлова „Радијатор“. Вредност те имовине процењена је на нешто више од две милијарде динара, а почетна цена је упола мања.

„Радијатор“ има у свом власништву и пословни простор у Голсвордијевој улици у Београду (на тој адреси је „Радијатор“ и регистрован). Намена објекта се не зна, али се зна да је вредност процењена на 14 милиона динара, као и да ће почетна цена на продаји бити упола нижа.

Документације се може откупити до 9. септембра, а јавно надметање биће одржано 12. септембра у 12 часова, у канцеларији стечајног управника.

Некада једна од најуспешнијих ливница у Србији, зрењанински „Радијатор“, одлуком власника је пре извесног времена променио седиште које је из Зрењанина премештено у Београд. Онда је одлуком Привредног суда у Београду 8. фебруара 2017. године, у фабрици отворен стечај, и то на предлог предузећа ВВВ из Зрењанина. Као разлог је наведена трајнија неспособност плаћања стечајног дужника.  

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести