Малинари блокирали пут на улазу у Брус

БРУС:Произвођачи незадовољни ниском откупном ценом малине блокирали су данас пут из правца Крушевца ка Копаонику, на улазу у Брус. 
3
Фото: Screenshot/ RTS

Алтернативни путни правац ка Копаонику је из правца Александровца, јавља РТС.

У Влади Србије су ове недеље обављени разговори малинара, хладњачара и представника Министарства пољопривреде, а договор о откупној цени малине још није постигнут. 

Понуђена цена за прву класу малина је од 160 до 180 динара по килограму, за другу класу 120, а трећу 80 динара по килограму.

Ђорђе Симоновић, малинар из Дренове истиче да је цена неодговарајућа "Шта је 160-180 динара, то је ништа, неприхватљиво. Нити се исплати да се бере, ни да се плати радник", додаје малинар.

Љубиша Величковић из Шошића има два хектара под малином, за шта му, каже, треба 300-400 радника. "Ми то треба да платимо, али то треба да се исплати, а не само да направимо да радник има. Не мрзим ја раднике, али да он има само зараду, да хладњачар има промет, да прода, извезе малину, а ми немамо ништа", истиче Величковић.

Александар Алексић, малинар из Бруса истиче да траже јединствену цену. "Ако је цена у Крупњу, Ариљу, Ивањици, у Јошаничкој Бањи, Куршумлији 240 динара по килограму, да то буде и у Брусу. Ако може то од стране Министарства пољопривреде да ургира и преговара са хладњачарима, да ми постигнемо јединствену цену на нивоу Србије", каже Алексић.

 
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести