– Приликом израде, модерне технологије комбиноване су с преисторијским сировинама – објаснио је археоботаничар Музеја Војводине Александар Медовић, истакавши да пиће садржи четири одсто алкохола и киселог је укуса. – Прачовек је користио свакојаке житарице и биљке које су данас забрањене због штетног дејства на здравље. Како не бисмо изгубили спону с прошлим временима, као зачин одабрали смо пелин, узгајан у преисторији, али доступан и безбедан и за данашње конзументе.
Медовић додаје да је идеја изложбе повратак коренима и позив савременом човеку да застане, предахне и осврне се уназад. Пиво је направила крафт пивара „Бирцуз” из Новог Сада, а компанија „Спелта Јефтић” обезбедила је сировине.
Д. Клашња