ПОДРШКА СРЕМСКОМИТРОВАЧКИМ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА Уз помоћ апликације „Локалац“ лакше до тржишта

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Потпредседник Покрајинске владе Бранко  Ћурчић и градоначелница Сремске Митровице Светлана Миловановић присуствовали су потписивању протокола којим се успоставља сарадња између Агробизнис инкубатора Сремска Митровица и фирме „Локалац“, која је креирала истоимену апликацију с циљем да повеже пољопривредне произвођаче са купцима.
1
Фото: Покрајинска влада

Како је саопштио Биро за односе с јавношћу Покрајинске владе, протокол су у Градској кући у Сремској Митровици потписали директор Агробизнис инкубатора Радосав Панић и директор „Локалца“ Синиша Адамовић.

Намера је да се члановима Агробизнис инкубатора, малим пољопривредним произвођачима с територије Срема, омогући да додатно унапреде пословање планирањем производње и пласманом домаћих производа путем интернета.

Ова мобилна апликација продавцима нуди једноставно представљање производа и актуелности у вези са њиховом производњом, а купцима могућност да до квалитетних локалних производа дођу уз уштеду времена.

Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић је приликом подсетио на то да је Покрајинска влада, заједно са Градом Сремском Митровицом,  новосадским Пољопривредним факултетом и Пољопривредном стручном службом Сремске Митровице, један од оснивача Агробизнис инкубатора, као места где мали и микро произвођачи могу да добију потребну помоћ како би пласирали своје производе и дошли до потрошача.

„Данас смо члановима Агробизнис инкубатора понудили још једну могућност да унапреде своје пословање, односно да им се олакша продаја и промоција производа. Користећи платформу ′Локалац′ произвођачи ће моћи да у директној комуникацији са потрошачима лакше дођу до купаца, а с друге стране купци ће брже долазити до квалитетних локалних производа“, истакао је потпредседник Ћурчић.

Фото: Покрајинска влада

Он је додао да ће Покрајинска влада наставити да, заједно са оснивачима Агробизнис инкубатора,  пружа пуну подршку пољопривредним произвођачима и ствара још боље могућности за све оне који су заинтересовани да постану чланови овог инкубатора.

Директор „Локалца“ Синиша Адамовић изразио је уверење да ће ова сарадња произвођачима  омогућити да директну дигиталну комерцијализацију учине лакшом и прихватљивијом.

„Платформа ′Локалац′ решава неколико важних проблема. Ту је, пре свега, комуникација са клијентима преко једног канала, затим маркетинг и продаја, као и координација испоруке и предаје производа“, нагласио је Адамовић.

Потпредседник Ћурчић и градоначелница Миловановић одржали су данас и састанак са члановима Агробизнис инкубатора, на ком се разговарало о плановима за организовање сајма ракије и даљој сарадњи са Новосадским ноћним базаром, а представљени су и циљеви истраживања које се бави потрошачима и произвођачима, у реализацији новосадског Пољопривредног факултета, које треба да укаже на то шта заједнички може да се уради како би се дошло до новог тржишта и повећао обим производње.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести