За нове шуме у Војводини 21,5 милиона динара

НОВИ САД: Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић уручио је данас 21 уговор корисницима, који су на годишњем конкурсу остварили право набесповратна средства из Буџетског фонда за шуме АП Војводине.
suma rhadzic
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

Девет уговора намењено је за подизање нових шума у АП Војводини, док је 12 уручено за унапређивање расадничке производње. Њихова укупна вредност износи око 21,5 милиона динара, у чему је учешће ресорног секретаријата око 14 милиона динара.

„На септембарском заседању Скупштине АП Војводине усвојена је измена годишњег програма за шуме, у оквиру које смо, услед већег интересовања корисника за унапређивање расадничке производње и пошумљавање меким лишћарима, определили и нова средства за ове намене“, подсетио је Радојевић.

Нови конкурс је расписан, и како је ресорни секретар овом приликом навео, очекује се да ће ускоро по овом новом конкурсу бити потписани и уговори. Он је указао на значај чињенице да се конкурси и годишњи програм за шуме усклађују са потребама потенцијалних корисника, што је пословни приступ у раду Секретаријата.

Радојевић је подсетио на реализацију претходних конкурсних активности у овој области, те потписивање три уговора за изградњу шумских путева, у укупној вредности око 160 милиона динара, у чему је учешће Секретаријата било око 100 милиона динара. Како је ресорни секретар још указао, када се узму у обзир потписани уговори из првобитног годишњег програма за шуме, укупна вредност уговора за ове намене је 182 милиона динара, при чему је Секретаријат издвојио средства у висини око 114 милиона динара.      

Радојевић је поручио да Секретаријат у складу са мерама које је предузео има довољно средстава на располагању, и позвао кориснике да се јаве на актуелан конкурс.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести