Адровићева пуштена из притвора, браниће се са слободе

ПОДГОРИЦА: Емина Адровић, која се терети да је изазвала саобраћајну несрећу у којој је погинуо држављанин Србије Милош Вукомановић док је његова вереница Снежана Рудинац тешко повређена у Бечићима 18. јула, пуштена је из притвора и браниће се са слободе.
Emina Adrovic/fejsbuk
Фото: Фејсбук

Након што је одбијена жалба Основног државног тужилаштва у Котору на одлуку Основног суда у том граду којом је прихваћена кауција Емини Адровић (23) из Будве, она је пуштена да се у даљем току поступка брани са слободе, пренео је црногорски портал ЦДМ.

Наиме, Виши суд одбио је жалбу которског Тужилаштва прошлог петка, које се и раније жалило на одлуку о прихватању кауције од 218.662 евра за Адровићеву.

У оптужници которског тужилаштва наводи се да је оптужена, 18. јула, 45 минута након поноћи у Бечићима, управљала аутомобилом “Ауди”, крећући се брзином од 60 километара на сат, на деоници где је ограничење 50 километара на сат.

Иако је била свесна да може починити кривично дело, олако је држала да до тога неће доћи или да ће то моћи спречити, наведнео је у оптужници.

Наилазећи на раскрсницу и пешачки прелаз на ком су били Вукомановић и Рудинац, оптужена није прикочила већ је предњим делом аутомобила ударила у њих.

Она је тужиоцу испричала да је саобраћајна трака којом је кренула била слободна, да би се у једном тренутку изненада, неочекивано двоје пешака вратило трчећим кораком назад, те да није имала другог избора.

EUR/RSD 117.5248
Најновије вести