Беливуков сарадник Марко Андрић признао кривицу у Нишу

БЕОГРАД: Осумњичени припадник организоване криминалне групе Вељка Беливука Нишлија Марко Андрић звани Кузман признао је кривицу за недозвољено држање пиштоља и са Основним јавним тужилаштвом у Нишу закључио споразум који је приhватио суд и потврдио пресудом.
sud
Фото: Pixabay, ilustracija

На основу споразума о признању кривичног дела, Основни суд у Нишу осудио је Андрића на годину и два месеца затвора и новчану казну од 100.000 динара, наводи се у информацији суда достављеној Таnjугу.

Истог дана, 4. фебруара, када је ухапшен Беливук и остали припадници његове групе, Андрић је ухапшен у Нишу због поменутог пиштоља који је пронађен у претресу његовог стана.

Након потврде споразума са тужилаштвом Андрићу је укинут притвор у Нишу, али му је активиран притвор по решењу Специјалног суда у Београду од 6. фебруара, као члану Беливукове екипе, против које Тужилаштво за организовани криминал води истрагу за најтежа кривична дела.

Наредбом о спровођењу истраге Тужилаштва за организовани криминал Андрић се терети да је припадник организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, који се заједно са њима терети и да је извршио једно тешко убиство.

Беливук и Марко Миљковић лично се сумњиче за три кривична дела тешко убиство, поред злочиначког удруживања и трговине дрогом.

Неколико дана након хапшења осумњичених објављени су снимци телефонског разгвора у којем Андрић чита поруке Вељка Беливука са "скремблованог" телефона.

Поменути снимци разговора објављени су у емисији Хит твит на ТВ Пинк, у којој је начелник Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Богдан Пушић потврдио је да се у снимку разговора чује Андрић како чита Беливукове поруке  са "скремблованог" телефона.

Пушић је прецизирао да Андрић на првом снимку упућује упозорење жртви Милану Љепоји, а у другом његовој екипи "да више нису мете и да неће више да се бакћу са њима након обављеног посла".

EUR/RSD 117.5712
Најновије вести