Детаљи трагедије на Новом насељу: Пружио му кров над главом, па страдао?

НОВИ САД: Познаници и пријатељи Милана Б. (42), чије је беживотно тело принађено у суботу увече у једном локалу који је био адаптиран за становање у Улици Милеве Марић број 66 на новосадском Новом насељу, још не могу да верују да га је, како се сумња, усмртио брат од тетке Александар Вучићевић (39), којег је прихватио и примио под свој кров.
n
Фото: Mesto zločina/Dnevnik

- Ништа још не знамо, чули смо да га је Аца убио, а он му је једини помагао и примио га у своју кућу када су га сви одбацили – каже за „Дневник“ један од пријатеља покојног Милана Б. и додаје да још не знају када ће бити сахрана, нити како је дошло до ове породичне трагедије.

- Милан је био добар дечко, раније, као млађи, конзумирао је наркотике, али мислим да је то остало иза њега. Увек је имао пара јер му је мама радила у иностранству и радо је помагао другима – каже наш саговорник.

Према његовим речима, несрећни четрдесетдвогодињак који је рођен и одрастао на Лиману, у Шекспировој улици, пре годину или две се преселио на Ново насеље.

- Не знам тачно када је Аца дошао да живи код њега, рекао ми је само да је у проблему и да су га сви одбацили, а да је њему било жао и да га је примио под свој кров. Међутим, после извесног времена, пожалио се да је изгледа погрешио, јер је Аца почео да прави и њему проблеме, али није говорио о каквим проблемима се ради. Ето, хтео је да му помогне, па настрадао – каже пријатељ страдалог Милана Б.

Још се не зна како и због чега је дошло до ове трагедије, када је, како се сумња, Александар Вучићевић усмртио свог брата од тетке Милана Б., а потом себи одузео живот.

Њихови познаници и родбина још ништа не знају, како кажу, чекају да их, након истраге, званично надлежни обавесте.

- Живот је тек био пред њима. Александар је за собом оставио дете, неутешне родитеље и брата. Цео живот ће се питати шта се то десило и зашто се одлучио да почини такав злочин, одузме себи живот и завије у црно читаву породицу – каже једна познаница и додаје да Александар у последње време није био добро.

Подсетимо, беживотно тело Милан Б. (42) пронађено је у суботу у једном локалу који је био адаптиран за становање, у Улици Милеве Марић број 66 на новосадском Новом насељу, у којем је живео с Александром Вучићевићем.

Према незваничним сазнањима, несрећни мушкарац имао је на телу убодне ране, а леш је откривен нешто после 22 часа. Претпоставља се да се беживотно тело Милана Б. ту налазило неколико дана и да је у питању насилна смрт.

Житељи овог дела Новог Сада су испричали за „Дневник“ да су у суботу увече видели полицијују и ватрогасце који су морали да обију локал, након чега је и пронађено беживотно тело четрдесетдвогодишњака. Само два дана раније. у четвртак је на викенд-насељу Камењар пронађено тело његовог брата од тетке Александра Вучићевића с пререзаним венама. Њега је полиција затекла мртвог у колима са закључаним вратима с унутрашње стране, те су ватрогасци морали да интервенишу и развале врата.

Њих двојица су живели заједно у стану, а како се нису јављали на телефон, један члан фамилије је пријавио полицији да већ данима не може да ступи у контакт са М. Б. Он се, претходно, распитивао по комшилику када су га последњи пут видели и деловао је прилично забринуто.

- Долазио је ту један рођак и распитивао се када смо комшију видели последњи пут. Ту су живела двојица младића. Били су добри према нама, али су, како сам чуо, имали проблема с наркотицима – рекао је за „Дневник“ један од комшија и додао да није искључено да је дрога кумовала злочину.

Постоји основана сумња, према нашим сазнањима, да је Александар усмртио Милана, али с обзиром да је осумњичени мртав, треба пронаћи материјалне доказе који потврђују те сумње.

Како је и због чега дошло до убиства и самоубиства утврдиће истрага, а више детаља знаће се након обдукције.

Д. Николић

EUR/RSD 117.2072
Најновије вести