Продужен притвор Петру Б. због злочина у кафани у Локу

НОВИ САД: Више јавно тужилаштво у Новом Саду подигло је оптужницу против шездесетогодишњег Петра Б. из Лока, који се сумњичи да је 15. априла у једном сеоском угоститељском објекту пуцао из пиштоља и убио радницу С. П. (59), сазнаје "Дневник".
l
Фото: S. Knežević

Како је за наш лист појаснила портпарол новосадског Вишег суда Јелена Остојин, оптужница је од стране суда потврђена, али још није постала правоснажна.

Иначе, Петар Б. се од хапшења налази иза решетака јер му је притвор последњи пут продужен до 5. децембра.

Он је, подсећања ради, након злочина ухапшен и саслушан у Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду, после чега му је судија за претходни поступак новосадског Вишег суда, на основу предлога јавног тужилаштва одредио притвор због могућег утицаја на сведоке, особитих околности које указују да може да понови кривично дело и због узнемирења јавности.

Према незваничним информација, он на саслушању није хтео да износи одбрану, односно, бранио се ћутањем.

Истрага против осумњиченог Петра Б. из Лока покренута је, као што смо писали, због основа сумње да је извршио кривично дело убиство, за које је запрећена казна затвора пет до петнаест година и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, за које је запрећена казна затвора од две до дванаест година.

Трагедија, која је као удар грома ођекнула Локом, селом у тителској општини, догодила се 15. априла, око 21.30 часова у локалној „Кафани код Лале“, где је несрећна жена радила.

Како су дан након злочина нашем репортеру испричали мештани, Петар Б. је кобне ноћи, након избацивања из кафане, у бесу пуцао из пиштоља и погодио, како се верује, несрећну жену грешком.

- Дуго га знамо и сви можемо да кажемо да је незгодан, нарочито када попије. Алкохол јако лоше утиче на њега и постаје агресиван и безобразан. Те кобне вечери био је у кафани, али су га због непримереног понашања избацили, а он је у бесу отишао до своје куће, узео пиштољ и пуцао из баште локала у сам локал. Прича се да је хтео да погоди човека који га је избацио из кафане, међутим, промашио га је, али је, нажалост, погодио, ничим криву, радницу у кафани - испричели су тада житељи Лока.

Један од саговорника “Дневника” рекао је да је Петар, одмах након трагедије, бацио пиштољ и отишао са лица места, а полиција га је затекла на аутобуском стајалишту и ставила му лисице на руке.

Приликом претреса његовог стана, пронађена је мања количина муниције, због чега му следи и кривична пријава за недозвољену производњу, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Мештани овог питомог, мирног бачког села наводе да је осумњичени познат као кавгаџија, нарочито када се његова нарав укрсти с алкохолом. Причају и да је раније у једној кафанској тучи потезао нож, тако да му та врста сукоба није страна.

За настрадалу жену житељи Лока с којима смо разговарали, међутим, имају само речи хвале.

- Она је била дивна, повучена и културна жена. Стварно, што се каже, на свом месту. Страшно је што је дочекала такву судбину. Овде је живела сама, али има две одрасле ћерке и сина. За њу нико не може ништа лоше да каже. Видели смо да се у медијима пише свашта, да су њих двоје били у вези, али то није тачно. И она и он су живели сами и немају никакве везе једно с другим. Није убијена из љубоморе или не знам ни ја шта, ту није постојала никаква емотивна веза и на то треба скренути пажњу свима. Он је нишанио једног човека, а њу погодио грешком и то је све - испричали су мештана.

Д. Николић

 

EUR/RSD 117.3253
Најновије вести