Суђење Јањушевићу и Миљковићу одложено за крај новембра

БЕОГРАД:  У Вишем суду у Београду данас је за 30. новембар одложено суђење Зорану Јањушевићу и Павлу Миљковићу поводом оптужби да су оштетили фирму "Карго логистички центар бродоградилишта Београд".
visi sud u beogradu, tanjug
Фото: Tanjug, arhiva

Суђење је одложено због изостанка Јањушевића.Као крајњи власник "Карго логистичког центра бродоградилишта Београд" помиње се бизнисмен Филип Цептер, који је сведочио у истрази али не и на суђењу.Суд је на главном претресу у јануару одустао од истипитавања Цептера, иако је одбрана на томе инсистирала.

Иначе, правни следбеник Карго логистичког центра пре три године обавестио је суд дописом да није оштећен радњама окривљених.

Наиме, споразумом од 20. септембра 2016. године правни следбеник те фирме и Јањушевић регулисали су уговором своја права и обавезе након чега је та фирма на суђењу 23. септембра обавестила суд да није оштећена радњама окривљених.

Цептер је саслушан у истрази, а раније је једном долазио и ради сведочења на суђењу, али није био испитан јер је претрес морао да се одложи.Остали позиви суда или нису могли да му се уруче на адресе у иностранству.

На почетку суђења Јањушевић и Миљковић су негирали наводе оптужнице, која их терети да су својим радњама предузећу направили штету од 800.000 евра.

Више јавно тужилаштво је оптужило Јањушевића, који је у тој фирми био специјални саветник, за кривично дело подстрекавање на злоупотребу службеног положаја, а Миљковића, који је био директор за злоупотребу службеног положаја.

 

EUR/RSD 117.5792
Најновије вести