Свирепи злочин секиром почињен због љубоморе

Након бруталног убиства Ђорђа Јовановића (23) из Титела, чије је тело нађено пре неколико дана у једној јами код уџерице на новосадском Новом насељу, јавност још увек не може да верује да је тело несрећног младића ту лежало непуни месец.
д
Фото: Dnevnik.rs

Наиме, сумња се да је убијени Ђорђе кобне вечери био у друштву Стефана С. (25) и Јоване Ј. (29) и да је мотив тог свирепог злочина љубомора јер је Ђорђе некада био у вези с Јованом, која је засновала нову везу са Стефаном.

Међутим, мештани Вилова, где је покојни младић живео, кажу да су односи у Јовановићевој породици веома запетљани и конфузни.

– То вам је чудна породица. Пре неколико година доселили су се у Вилово. Ту живи његов деда, отац, браћа, сестре, стриц, снаје, деца… Сви у кући на брегу. Његова мајка живи у Тителу, а невенчана супруга Живана ту, у Вилову, пар улица даље – казала је за „Дневник” једна мештанка, и додала да је несрећна девојка очајна након ове трагедије. – Знате, она је у петом месецу трудноће, ено, не престаје да плаче, много су се волели, али је Ђорђе био јако поводљив и слепо је слушао стрица. Мислим да је због њега Ђорђе и напустио Живану после неколико месеци ванбрачне заједнице. Кажу да су се селили за Нови Сад и враћали. И ето, сада чујемо да је Ђорђе страдао.

У улици где је с фамилијом живео покојни младић, комшије кажу да га добро знају. Неки наводе да је био у вези с ухапшеном Јованом пре Живане и да су обновили везу када је напустио трудну жену, док други не верују у ту причу.

– Не верујем да је био у вези с том девојком. Знам да је говорио да хоће да заради за живот и купи колица за дете које је чекао – каже један комшија.

Фото: Dnevnik.rs

Његова невенчана супруга Живана В. (23), која је у петом месецу трудноће, тугује за Ђорђем у родитељској кући. Каже да су се много волели и планирали заједничку будућност. 

Њих двоје су се забављали две године, њена мајка у почетку није била за ту везу, али је Ђорђе освојио својим шармом и добротом па је решила да подржи њихову везу. Када су одлучили да почну заједнички живот, Живанини родитељи су им отворили врата свог дома.

– Кратко смо живели код мојих родитеља, да бисмо потом прешли да живимо код његове мајке у Тителу. Планирали смо да се једног дана скућимо и купимо кућу за нас и нашу децу. Размишљала сам и да подигнем кредит јер сам запослена – каже будућа мама с тугом у гласу. – Све је било у реду, прославили смо славу Свету Петку, била је ту родбина, али је сутрадан Ђорђе отишао у Вилово. Није се јављао на телефон неко време, онда се јавио, рекао како мора нешто да уради, ја сам била сама с његовом мамом. Онда су моји родитељи свратили и када су видели да сам сама и да не знам где ми је муж, предложили су да се вратим код њих и ја сам пристала.

Она не крије да је, упркос свему, и даље волела Ђорђа и маштала о заједничкој будућности. Тврди да је он изразито добар, али да сумња да су други утицали на њега да је запостави.

Последњи пут су се видели 17. децембра, када је с братом дошао код ње да разговарају о заједничком животу.

– Тада сам му рекла да не желим тако да живим, да он долази и одлази кад и како хоће и да се не јавља по неколико дана, а да ја бринем. Рекла сам му да сам спремна на живот с њим и да треба да нађемо и изнајмимо неку кућу, а он је само ћутао – наводи Живана.

За Јовану Ј., девојку због које је дошло до свађе и на крају ужасне трагедије, каже да никада није чула.

– Ђорђе ми је причо о бившим девојкама, али Јовану никада није споменуо. Спомињао је Касандру, Милицу..., али не Јовану – прича та млада жена.

Фото: Dnevnik.rs

– Трудићу се да будем добра мама, да одгајам своје дете и учим га правим вредностима, да га школујем и направим од њега поштеног човека. Носим дечака и причаћу му како смо се његов тата и ја волели – говори с тугом у гласу и сузама у очима Живана, и додаје да је Ђорђе сахрањен у четвртак у Тителу.

Подсетимо, убиство се догодило 31. децембра, а сумња се да је ухапшени Стефан С. из Штрпца секиром усмртио двадесеттрогодишњег Ђорђа.

Осумњичени је жртву, по незваничним сазнањима, тукао секиром до смрти. Наводно му је задао три ударца, а након тога је беживотно тело бацио у оближњу јаму с водом и смећем и затрпао.

Полиција је идентификовала жртву, а убрзо потом је пронађен осумњичени за то кривично дело.

Због постојања основа сумње да је присуствовала убиству, а није пријавила кривично дело, ухапшена је и Јована Ј. из Новог Сада, која се терети за непријављивање кривичног дела и учиниоца.

Обоје су задржани до 48 сати, а судија за претходни поступак одредио им је притвор до 30 дана.

Иначе, убијени Ђорђе је, како „Дневник” сазнаје из поузданих извора, одговарао за бројна кривична дела имовинског карактера. Како смо незванично сазнали, Ђорђе је од куће отишао око Нове године. Његов нестанак отац је пријавио пре четири дана, а полиција је прекјуче нашла његово беживотно тело.

Текст и фото: Д. Николић

EUR/RSD 117.2760
Најновије вести