Тужилаштво: Удружење ветерана ОВК минира примену правде

ХАГ: Канцеларија Тужилаштва Специјалног суда у Хагу оценила је данас да се Удружење ратних ветерана тзв. ОВК више пута упустило у активности које су усмерене на, како наводи, минирање примене правде.
ovk
Фото: Tanjug (S. Ilić, ilustracija)

"Током прошлих неколико недеља, моја канцеларија је примила многа питања од новинара о изјавама које је дало Удружење ратних ветерана ОВК, које се више пута упустило у активности које су, верујем, усмерене на минирање доличне примене правде", наводи се у саопштењу, које је

послао портпарол Специјалног суда за злочине тзв. ОВК у Хагу Кристофер Бенет.

У саопштрењу се указује на "хвале вредни професионализам и морални интегритет косовских новинара и других коментатора у јавности, од којих су многи јасно рекли како такве активности минирају владавину закона и курс правде".

Такође су похваљени, како се наводи, "морални новинари широм Косова" који су одбили да публикују документе које су добили, као и многи новинари који су, како се наводи, канцеларији добровољно предали документе које су примили од Удружења ветерана тзв. ОВК и јавно назначили да би учествовање у дељењу таквих информација могло да представља кривично дело по косовском кривичном законику.

"Специјализовано тужилаштво је посвећено истрази и кривичном гоњењу појединаца који су починили таква кривична дела, укључујући откривање идентитета лица која би могла да буду позвана на суд или било каквих информација која могу да доведу до њихове идентификације", поручује се у саопштењу Тужилаштва Специјалног суда у Хагу за злочине ОВК.

EUR/RSD 117.3460
Најновије вести