У торбици чарапа са 110.000 евра

БЕОГРАД:  Цариници су 28. септембра 2018. године, на улазу граничног прелаза Бачки Брег, спречили пренос непријављених девиза у износу од 110.000 евра, саопштила је данас Управа царина Србије.
evri zaplena
Фото: Tanjug

Како се наводи, прекршај је откривен када се око поноћи за редовну царинску контролу пријавио 41-годишњи српски држављанин у ''мерцедесу'' аустријских регистарских ознака који је из Аустрије, где борави и ради, допутовао у Србију.

Иако је изјавио да, поред личних ствари и четири столице, са собом носи износ од 5.000 евра, детаљним прегледом царински службеници су у његовој торбици пронашли чак 110.000 непријављених евра умотаних у чарапу, па сложених у кесу.

Како је путник поседовао суму од укупно 115.000 евра, износ од 10.000 евра му је враћен, будући да је то дозвољени лимит који може да се преноси преко границе без пријављивања.

Фалсификовани отисци печата мађарске граничне полиције

БЕОГРАД: Цариници су у сарадњи с полицијом 30. септембра 2018. године, на излазној страни граничног прелаза Хоргош, према Мађарској, запленили металну плочу са четири фалсификована отиска печата мађарске граничне полиције, саопштила је данас Управа царине Србије.

Прекршај је откривен у аутобусу београдских регистарских ознака који је путовао из Србије ка Дортмунду у Немачкој, а за чијим воланом се налазио 54-годишњи српски држављанин из Земуна.

Приликом контроле аутобуса, путника и њиховог пртљага није откривено ништа спорно, осим у случају возача, који је рекао да је у Београду, на главној аутобуској станици, примио "коверат са узорком металне плоче".

Након што су прегледали пошиљку, цариници су установили да се у њој налазе четири кривотворена отиска печата за оверу исправа путника приликом уласка и изласка у Мађарску.

Два лажна печата била су намењена мађарском граничном прелазу Томпа, коме је са српске стране пандан Келебија, а још два прелазу Реске, насупрот Хоргошу.

Заплењена роба и возач аутобуса предати су у даљу надлежност полицији, додаје се у саопштењу.

EUR/RSD 117.5814
Најновије вести