Владимир Ребић свеодочи у истрази против Горана Папића

БЕОГРАД: У Вишем јавном тужилаштву за четвртак 15. јул заказано је саслушање директора полиције Владимира Ребића у оквиру истраге која се води против бившег заменика начелника Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК) Горана Папића.
policija
Фото: Tanjug

Ребић ће бити испитан у тужилаштву као сведок којег је предложила Папићева одбрана, рекао је за Танјуг његов бранилац Бранилац Тапушковић.

Папића тужилаштво сумњичи за кривично дело злоупотреба службеног положаја, јер је како сумња, у априлу 2020. године, мимо процедура, ургирао да се, сада осумњиченом, да је један од вођа организоване криминалне групе, Марку Миљковићу, одмах врати привремено заплењени блиндирани аутомобил.

Истог дана возило је враћено Миљковићу.

Крајем априла у истрази против Папића сведочио је и бивши министар унутрашњих послова Небојша Стефановић (сада министар одбране).

Папић је на саслушању код тужиоца негирао извршење кривичног дела.

Посебно одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у марту је хапшењем папића започело спровођење доказних радњи у скраћеном поступку који се води против Папића за кривично дело трговина утицајем, за које је законом запрећена казна од једне до осам година затвора.

Папићу је укинут притвор 29. априла и сада се брани са слободе.

МУП је раније саопштио да се Папић сумњичи да је 15. априла 2020. године, користећи свој положај руководиоца у СБПОК-у, посредовао да се не изврши службена радња која би се морала извршити, односно захтевао од тадашњег руководиоца Полицијске управе за град Београд да се лицу које је сада у притвору, одмах врати блиндирано возило које је од њега тада привремено одузето. Истог дана возило је враћено Миљковићу.

Миљковић је заједно са Вељком Беливуком под истрагом да је организатор криминалне групе која се сумњичи за убиства, препродају дроге, држање и ношење оружја, отмице...

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести