CDP КАНЦЕЛАРИЈА ОТВОРЕНА У УПРАВНОЈ ЗГРАДИ BANCA INTESA У БЕОГРАДУ Важан корак у јачању економских и пословних односа Србије и Италије

- Отварање CDP канцеларије у Београду представља изузетно важан корак на путу даљег јачања економских и пословних односа Србије и Италије и потврду заједничке посвећености одрживом привредном расту.
a
Фото: Banca Intesa

Поносни смо што је управо Banca Intesa партнер CDP-а у овом значајном подухвату - истакао је председник Извршног одбора Banca Intesa Дарко Поповић.

Banca Intesa је дугогодишњи лидер на тржишту Србије и системски важна банка која пружа снажну потпору локалној привреди и грађанима кроз понуду иновативних производа и услуга. Уз лидерство и координацију Дивизије интернационалних банака чланица групе Intesa Sanpaolo, предвођене Markom Eliom Rotinjiem, Banca Intesa има значајну улогу у оснаживању економских и пословних веза између Србије и Италије, нудећи компанијама из Србије предност јединственог приступа италијанском тржишту, повезујући привреде и подстичући сарадњу између компанија на ова два тржишта.

Италија је један од водећих трговинских партнера Србије и страних инвеститора у нашој земљи, са више од 1.300 италијанских компанија и предузетника у Србији који директно запошљавају више од 34.000 особа. У исто време, присутна је на српском тржишту кроз снажну пословну платформу коју чине Конфедерација италијанске индустрије у Србији, Комора италијанско-српских привредника, Италијанска трговинска агенција, Simest i SACE, којима се сада придружио и CDP, заокружујући мрежу институционалне подршке италијанским компанијама које послују у Србији.

- Верујем да ће чињеница да су Simest и CDP канцеларије смештене у управној згради Banca Intesa додатно оснажити сарадњу и синергију са банком и нашом матичном Групом. Са Италијом делимо заједничку визију напредне и одрживе привреде Србије, која је овога пута материјализована у виду кредитне линије коју смо потписали са CDP-ом, прве у низу планираних у оквиру заједничке сарадње. Заједно са аранжманима са другим супранационалним институцијама, ова линија ће додатно ојачати наш капацитет да подржимо зелене иницијативе малих и средњих предузећа као покретачке снаге економског раста и запошљавања, у складу са нашом посвећеношћу ESG принципима и стратешким опредељењем наше матичне Групе, у прилог чему говори више од 210 милиона евра ESG кредита које смо реализовали у 2023. години. Имајући у виду чињеницу да финансијске институције и удружено деловање имају кључну улогу у спровођењу зелене трансформације и декарбонизације, верујем да ће наше партнерство са CDP-ом допринети креирању конкурентне, отпорне и одрживе привреде Србије, подстичући истовремено даље јачање укупне економске сарадње наше две земље - рекао је председник Извршног одбора Banca Intesa Дарко Поповић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести