Ко су најкомуникативнији српски министри и јавне личности?

БЕОГРАД: Ивица Дачић, Бранко Ружић, Зорана Михајловић, Расим Љајић, Нада Мацура, Муамер Зукорлић, Санда Рашковић Ивић, Бранкица Јанковић и Новак Ђоковић били су најкомуникативнији државни и политички функционери и јавне личности у Србији током 2017. године, показало је истраживање које је спровела агенција "Прагма". 
komunikacija, pixabay.com
Фото: pixabay.com

Истраживање "Новинар - Ваш пријатељ"  извршено је током децембра 2017. и јануара 2018. године, а 300 новинара српских медија анализирало је квалитет односа са медијима организација и јавних личности у неколико категорија, а оцењивало се и ко има најбоље канале и средства комуникација са новинарима, објављено је на сајту агенције. 

Како се наводи, међу јавним личностима које су током 2017. године видљиво промениле свој имиџ у односу на претходни период, било на боље или на горе, издвојили су се премијерка Ана Брнабић, Богољуб Карић и Милош Вазура. 
Међу државним и политичким институцијама најбоље односе с медијима имали су Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарство пољопривреде и заштите животне средине, Министарство трговине, туризма и телекомуникација, Министарство државне управе и локалне самоуправе. 

Оцењено је да су добре односе имали и Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података, Канцеларија повереника за заштиту равноправности, Привредна комора Србије и Народна банка Србије, док се међу политичким странкама издвојила Демократска странка.
У категорији градских институција и предузећа, најбољу комуникацију показли су Београдски сајам и ЈКП ''Зеленило - Београд'', а од привредних организација највише су оцењени Банка Интеза и МК Моунтаин Ресорт.

Међу непрофитним организацијама новинари су издвојили Јуком, а од спортских Фудбалски савез Србије и ФК Партизан.
У истраживању је оцењено и да су прошлу годину обележили председнички избори, концерт Ника Кејва у београдској Арени и фудбалска утакмица Црвена звезда - Келн.

EUR/RSD 118.3533
Најновије вести