ШТА НАС НАЈВИШЕ НЕРВИРА ЗА КОМПЈУТЕРОМ Уби нас спор рачунар, огласи, лозинка

Кад седнемо за компјутер па кренемо на Интернет мало који пут све прође како треба, а ево и мале листе шта нас највише нервира.
а
Фото: AI Copilot

Спор интернет: Чекање да се веб странице учитају може бити изузетно фрустрирајуће. Овом проблему можете прићи само из угла новчаника: једноставно, биће вам потребна боља (и скупља) интернет веза. Интернет некад може да се успори ако вам не ради wi-fi прикључак на PC рачунару. У том случају инвестирајте у кабел од рутера до компјутера, чак и ако су удаљени. Исплатиће се.

Спор рачунар: Спора изведба може тестирати свачије стрпљење. Рачунар можете убрзати ако обришете непотребне апликације или temporary фајлове, али је сигуран знак да вам је потребна надоградња, и то у комплету: меморија, графичка и процесор.

Попап огласи: Они досадни огласи који ометају ваше сурфање. Постоје трикови за њихово уклањање, али вам увек остане покоји прозор с оним X који нико не успе да погоди из прве. Ако сте озбиљан корисник неке апликације која има попапове, инвестирајте у плаћену верзију. Ако не, трпите.

Wi-Fi се стално прекида: Ништа није иритантније од нестабилне везе. Овде може да помогне промена провајдера или добро информисање о томе шта се нуди у вашем крају. ИТ стручњаци препоручују оптички кабел, као најсигурнији и најстабилнији, али је и то питање ко га и како поставља. Мобилни интернет све је популарнији, али и он зависи од места на којем покушавате да се накачите на нет, пошто сигнал није свуда и увек добре јачине.

Заборављена лозинка: Борба да се запамте лозинке је стварна. Мало је до нашег мозга, више до гомиле информација које свакодневно упијамо. Проблем је већи јер нове апликације траже нове начине бирања лозинки – са више од осам карактера, најмање једним великим словом, једним бројем и једним знаком. Па ко ће то да запамти? Па друге апликације, мада сајбер безбедњаци кажу да је, ипак, најбоље све лепо записати у нотес, а не држати „у облаку”.

Споро скидање података: Вечно чекање да се фајлови преузму? Није забавно. Ако податке преузимате легално, вероватно је проблем у интернету. Ако пиратизујете, ко вам је крив. Зависите од сидера и личера или од расположења сајта за скидање података, па то може да потраје и неколико сати и да вам успут поклони вирус. Али, то је нека друга прича.

И. Р.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести