ДОРМЕО ДОБИО НОВОГ ВЛАСНИКА, продају душека преузели Кинези?! Верним купцима поново стижу поруке

Фирма Дормео опет послује у Србији. Према незваничним подацима чувену компанију су купили Кинези и преузели обавезу исплате заосталих зарада за око 1.000 радника.
1
Фото: Youtube printscreen/ Dormeo Srbija

Ових дана верним купцима, који су своје податке остављали приликом ранијих куповина, стижу СМС поруке да њихове продавнице поново раде. "Пожурите, посетите нас или нас позовите", стоји у поруци. Изгледа да су се обистинила незванична нагађања која су претходних месеци кружила да је ову фирму заиста преузео нови власник.

Потрошачи су до сада били забринути и обијали прагове продавница које су наставиле да раде како би проверили да ли и даље важе гаранције за производе које су купили. Из Министарства унутрашње и спољне трговине кажу да овај проблем регулише Закон о заштити потрошача и да ако продавац престане да ради, потрошач треба да се обрати директно даваоцу гаранције, а то могу бити увозник, произвођач или трговац на велико.

Фото: Youtube printscreen/ Dormeo Srbija

Словеначки предузетник Санди Чешко је, иначе, један од најбогатијих Словенаца и "краљ" телевизијске продаје који је са својим брендовима Дормео, Делимано и Космодиск успео да продре у готово свако домаћинство у овом делу Европе.

Током пословног узлета средином деведесетих година прошлог века Санди Чешко је 1997. отворио ћерку компанију и у Хрватској.Приходи компаније на хрватском тржишту пре пандемије короне били су између 35 и 37 милиона евра, а прошле године су пали на 21,7 милион. Пад прихода донео је са собом и губитке. Самопрошле године минус компаније износио је 3,5 милиона евра.

Курир.рс

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести