Нето профит Дојче банке 692 милиона евра у другом кварталу

ФРАНКФУРТ: Дојче банка је известила данас да је у другом кварталу ове године забележила нето профит од 692 милиона евра, упркос паду прихода од 11 посто међугодишње у њеном најважнијем пословном сектору - инвестиционом банкарству.
dojce banka
Фото: Youtube Printscreen

То је четврти узастопни квартал у којем је ова банка остварила профит, и најдужа серија позитивних кварталних резултата пословања од 2012. године.

Тржишни аналитичари су у анкети Рефинитива, агенције за прикупљање и обраду финансијских података, предвиђали нето добит немачког зајмодавца од 328 милиона евра у тромесечју завршеном у јуну, преноси ЦНБЦ.

Укупни приходи банке су у другом квараталу износили 6,2 милијарде евра и незнатно су мањи него пре годину дана, док су укупни трошкови смањени за око 7,0 процената на годишњем нивоу, на приближно 5,0 милијарди евра.

Број запослених је редукован на 83.797 са прошлогодишњег нивоа од 86.824.

Највећа немачка банка је такође саопштила да је на име резервисања за потенцијалне кредитне губитке издвојила 75 милиона евра у другом кварталу.

Акције Дојче банке су ојачале за 2,2 одсто на трговању пре отварања Франкфуртске берзе.

Подацима о пословном резултату свакако може бити задовољан главни извршни директор Кристијан Зевинг, који је покренуо велико реструктурирање Дојче банке 2019. године у нади да ће банку вратити на стазе профитабилности, а којим је, између осталог, предвиђено и смањење радне снаге за 18.000 запослених.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести