Вучић: Пензионерима 5.000 дин између 20. новембра и 1. децембра

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће пензионери једнократну помоћ од 5.000 динара добити у периоду између 20. новембра и 1. децембра.
penzioneri blagajna
Фото: Dnevnik.rs

Најкасније до 1. децембра ћемо пензионерима да уплатимо 5.000 динара, рекао је Вучић гостујући на Пинку.

Додао је да ће та једнократна помоћ највише значити пензионерима с најмањим примањима и да ће моћи да се спреме за славе Аранђеловдан и Светог Николу, као и Божић.

Вучић је подсетио да ће од новембра бити повећане плате у јавном сектору, а а највише медицинским сестрама.

Позвао је младе да остану у Србији и да имају више деце и истакао да само тако можемо да опстанемо.

Лако је рећи мени да причам глупости и дај већу плату па ћу да останем у земљи. Па не може нико да ти да то за три дана, нити за три године. Али, смо у последњих пет година са 330 евра плате повећали на 510 евра колико ће сада бити. Када био такав прогрес имали у наредних пет година па да буде 780 евра, што би био изванредни резултат. Србија би великом брзином пристизала развијене земље по висини плате, али за то је потребно време и стрпљење, казао је Вучић.

Такође, каже да се ужасава текстова у медијима како Немачка и друге европске земље чакају наше раднике.

Из коже ми дође да искочим када видим како се рекламирају друге земље. Треба да градимо своју змељу и да нам Србија буде пуна деца, а не да градимо друге змеље и њима да остављамо своју децу, поручио је председник.

Додао је да наша економија неће моћи да издржи да ко не буде имао ко да ради.

Останите овде да се боримо заједно и хватамо карак са светом, а то ћемо успети дигитализацијом, роботиком и вештачком интелигенцијом, поручио је Вучић и додао ће држава наставити да све више да привлачи стране инвестиције.

Хвала грађанима што су разумели да је тежак пут добар за Србију и хвала им на тој врсти одговорности, додао је председник Србије.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести