ЗА АКЦИЈУ ПЕНЗИОНЕРСКА КАРТИЦА ПРИЈАВИЛО СЕ ОКО 600 КОМПАНИЈА Важно за пензионере

БЕОГРАД: У оквиру акције Пензионерска картица пријавило се око 600 компанија, а Привредна комора Србије (ПКС) се према речима њеног председника Марка Чадежа од почетка активно укључила у ову акцију тако што је анимирала привреду и организовала презентације програма својим чланицама.
penzioneri, dnevnik.rs
Фото: Дневник, илустрација

Чадеж је за Танјуг рекао да су међу пријављенима велики трговински ланци који продају прехрамбене, затим производе за личну и кућну хигијену и другу робу широке потрошње, као што је електро-техничка роба, кућни апарати.

„За пензионере је веома важно да су се за ову акцију, која ће најстаријима донети низ погодности, пријавиле и здравствене установе, клинике, болнице, стоматолошке и офталмолошке ординације, медицинске лабораторије, продавнице специјализованих ортопедских помагала, као и апотеке“, рекао је он и додао да се судећи по до сада исказаном интересовању очекује учешће око 1.000 апотека у земљи.

Према његовим речима спремност да своје робе и услуге пензионерима понуде по нижим ценама исказале су и туристичке агенције, хотелско туристички објекти и одмаралишта, спортско- рекреативни, агенције за превоз путника, агенција за некретнине, установе културе као и занатске радње, као што су фризерске, обућарске, ауто и сервиси за техничке прегледе.

„Садашњи списак сигурно неће бити и коначан, јер очекујем да ће се пријавити још фирми. Влада Србије је та која спроводи ову акцију, а оно што ми можемо јесте да разговарамо са компанијама у жељи да омогућимо најстаријим суграђанима који имају мања примања да кроз погодности које им пензионерска картица омогућава дођу до више производа и услуга“, рекао је Чадеж.

Подела пензионерских картица на шалтерима Фонда за пензијско и инвалидско осигурање већ је почела, а пензионери ће картице моћи да користе од 1. октобра.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести