ЧИЈИ ЈЕ МЕД ПРАВИ Ова компанија тврди НАШ МЕД НЕМА ШЕЋЕРА

Истраживање о квалитету меда у Србији које је објављено у септембру ове године показало је да 22 од 25 тестираних произвођача меда у Србији нису прошли тест аутентичности.
1
Фото: Pixabay, ilustracija

На листи производа који нису прошли тест нашла су се три меда компаније "Крњевац".

Они су се сада огласили саопштењем након што је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде извршило ванредну контролу производа.

"Резултати ванредне инспекције меда у Србији, а коју је наложило Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, показали су да је мед Крњевац провереног квалитета и да њихови производи на полицама широм земље не садрже додате шећере. Анализом спроведеном у иностраној лабораторији доказано је да су недавно објављени наводи о томе да овај мед није прошао тест аутентичности, односно да је фалсификат, неистинити", наводи се у саопштењу.

Ветеринарска инспекција послала је узорке меда истог лота на детаљну анализу у сертификовану аустријску лабораторију Импринт Аналитyцс који су показали да је Крњевац мед изузетно високог квалитета.

- Од старта смо знали да је наш мед проверен и зато смо одмах јавно иступили јер верујемо да потрошачи имају право да знају шта купују и да нико не треба да их обмањује. Сваки килограм меда проверавамо двоструко пре него што се нађе на полицама маркета широм земље. То најпре чинимо интерно, а онда и у страним лабораторијама које су светски признате за међународни извоз. Наша фирма је највећи извозник конвенционалног и органског меда из Србије, са учешћем већим од педесет одсто укупно извезеног меда из земље и за нас је врхунски квалитет меда императив - истакао је Иван Грујић, директор компаније Cmana d.o.o, огранак Медино и нагласио да се исти мед пакује и за домаће и за страно тржиште.

Из компаније истичу да поседују најсавременију опрему у земљи за контролисање квалитета меда и пчелињих производа, као и да сваки купац може у било ком тренутку да им затражи детаље.

Једина три производа која су "положила" тест аутентичности крајем септембра били су: Липов једноцветни мољани мед "Аза" (400 г), Багремов мед врцани "Gohealthy" – "Тisacop" (450 г) и Багремов мед "Наш мед" (500 г).

Телеграф

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести