ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО СУ СРПСКИ ПИНК ПАНТЕРИ У ГРЧКОЈ ОЈАДИЛИ ЗЛАТАРУ; Избушили зид и однели накит вредан 300.000 евра, радили по шеми РИФИФИ (ВИДЕО)

Двојица српских држављана, за које се сумња, да су припадници Пинк Пантер криминалне групе ухапшени су у среду у Грчкој, јер су наводно опљачкали најмање два златаре у Атини и однели плен вредан 315.000 евра.
2
Фото: Youtube Prinscreen/ John Pappas, Instagtam screenshot/ prigipo

Филмску пљачку јувелирница снимиле су надзорне камере, а сумња се да су ухапшени од децембра 2023. године опљачкали најмање два локала. Тандем је по унапред одређеном плану имао одговорајући алат за обијање сигурносних врата, али и за вађење драгоценог накита из витрина, како се може видети на снимцима.

- Њихов паклени план био је да претходно добро осмотре златару коју желе да типују. Највише би бирали златаре које се налазе поред напуштеног објекта, тачније оне које зид дели од неке напуштене зграде - пишу грчки медији и додају:

- У вечерњим сатима улазили би у напуштени објекат, правили рупу у зиду, а затим би један од њих улазио у локал и пузећи долазио до витрина и узимао накит. Пузио је како га сигурносне камере или неки други аларм којим је обезбеђена златара не би приметио и алармирао власника или директно полицију.

Како су навели грчки медији, Пинк Пантери имали су већ разрађену шему коме би продавали украдене предмете, где су, како се сумња зарадили око 315.000 евра.

- Иначе, једну пљачку су извели тако што су до јувелирнице дошли пешке, где су претходно недалеко одатле оставили аутомобил за који су се како се види на камерама, правили као да није њихов, јер су се надали да након што узму плен нико неће да повеже да се у тим колима налазе пљачкаши - наводе локални медији.

Како су објавили грчки медији, српски Пинк Пантери су користили су методу Рифифи, односно отварали су рупе у зиду између напуштених зграда и златара.

- Током пљачке Пинк Пантери су мислили и о томе да се не чује када бушилицом праве рупу у зиду, па су тако стављали тканину како се не би чула бука. Делови зида су падали, такође на крпе које су стављали на под да се не чује када комади зида отпадају - наводе медији:

- За своје кретање користе фалсификована документа, док путују одвојено и на различите начине како би избегли могућност да буду заједно ухапшени. За своја путовања користе или возила са страним регистарским таблицама из различитих земаља или возила из дотичне земље, која су регистрована на имена других људи.

Курир, Дневник

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести