Вандализам на гробљу у Чантавиру: Малолетници срушили 23 споменика

СУБОТИЦА: Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици, по налогу Вишег јавног тужилаштва у овом граду, поднели су кривичну пријаву против двојице малолетника због постојања основа сумње да су извршили кривично дело повреда гроба.
groblje vandalizam
Фото: komunalacbecej.com

Сумња се да су они у јануару ове године на гробљу у насељу Чантавир срушили 23 надгробна споменика. Полиција позива грађане у чијем власништву су оштећени споменици да дођу у Полицијску управу у Суботици и то пријаве, саопштила је Полицијска управа Суботице.

Према наводима медија, уништени су готово сто година стари споменици на гробљу у Чантавиру и при томе је нанета велику штету. Мештане је запрепастио и потресао овај случај.

У овом делу гробља налазе се искључиво камене гробнице, и ту се  сада ни не обављају сахране, те ће враћање на место споменика који потичу из прошлог века скупо стајати стараоца,  Ово је део с гробницама које су веома старе. Они који су ту, већина их је умрла пре сто година. Оштећена су 23 споменика. Има вредних споменика који су сломљени, има где су само порушени. Сматрам да ће то, у новчаном износу, коштати неколико стотина хиљада динара. Има међу њима и таквих које није могуће вратити, изјавио је за ТВ “Панон” директор ДП за комуналне послове “Комвал” у Чантавиру Ференц Дер.

С. Х.

Neko
28.01.2020 • 08:20
Pa adresa za zalbe je tuzilastvo , pitajte ih zasto su tako blagi !
EUR/RSD 117.3179
Најновије вести