ДЕЛОНОВ АДВОКАТ: Глумац је луцидан, старатељство суда није неопходно

Адвокат француског глумца Алена Делона, Кристоф Ајела, саопштио је да је Делон "луцидан" и да се не слаже са захтевом његових синова да се глумац стави под судско старатељство.
e
Фото: Youtube Printscreen / 2300 Bryment

"Не слажем се са његовом децом, која желе да га ставе под старатељство, чини ми се бескорисно и насилно. Сматрам да је незамисливо да су деца прекинула лечење упркос медицинском савету“, наводи адвокат, уверавајући да је 88-годишњи глумац, иако слабијег здравља, "још увек веома разборит".

Делонова бивша партнерка Хироми Ролин, претходно је оптужила глумчеву децу да су обуставила његово лечење у августу што је довело до погоршања здравственог стања филмске звезде. Захтев суду су прошле недеље упутили Делонови синови Ентони и Ален-Фабијен, упркос жељама њихове сестре Анушке да глумац настави лечење у Швајцарској, преноси Анса. Ентони и Ален-Фабијен тврде да њиховим оцем манипулише Анушка, оптужена да жели да га врати у Швајцарску како би избегла наплату превеликог пореза на наследство. Она заузврат оптужује браћу да су угрозили живот њиховог оца и тврди да би у Швајцарској имао адекватнију медицинску негу од оне у Француској.

Тужилаштво је именовало специјалисту да процени стање глумца у циљу евентуалног стављања под старатељство. Ајела се нада да ће стручњак препоручити наставак третмана на које упорно позива Делонова кћерка. Након можданог удара 2019. године, Алан Делон је одлучио да живот оконча еутаназијом, која је легална у Швајцарској.

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести