Арктички другари први по гледаности на стриминг платформама 

Пре нешто више од месец дана, продуцентска кућа Iervolino Entertainment је у Новом Саду отворила свој први студио за производњу кратких анимираних садржаја у Србији.
Arctic Friends_2
Фото: Promo

Данас је краткометражни анимирани серијал Арктички другари са потписом ове компаније наставио славу свог претходника Мисија Арктик, доспевши на прво место најгледанијих дечијих и породичних филмова на Apple TV, као и на друго место у генералној класификацији филмова на истој платформи у Италији, где је серијал недавно премијерно представљен.

Прича прати поларну лисицу Свифти која је коначно добила посао из снова – достављаће пакете по Северном полу, заједно са својим нераздвојним пријатељима, поларним медведом по имену Пи Би и црвеном лисицом Џејд. Једину препреку на путу до титуле „Најбољи достављач Арктика“ представљају лукави морж Ото ван Валрус и његови несташни помоћници – пафини, који свакодневно отежавају посао овим необичним куририма...

Првих 30 запослених већ је почело са радом у новосадском студију, док је евалуација и запошљавање нових кадрова и даље у току, као и планови на отварању наредног студија у Београду. Овај пројекат специфичан је и по томе што ће се све фазе креативног процеса одвијати овде, а готов производ биће интелектуална својина државе Србије. У почетној фази, сви садржаји произведени у нашој земљи биће базирани на светски познатом анимираном филму Мисија Арктик, а који је у Америци био трећи најгледанији филм на Нетфликсу. 

Продукцију овог краткометражног анимираног серијала потписују Андреа Иерволино и Моника Бакарди, а у сарадњи са компанијама Paradox Studios и WWPS, која поседује и дигитална права на дистрибуцију садржаја.

“Веома сам поносан на ову колаборацију и успех који смо постигли на дигиталним платформама. Наш студио тренутно је фокусиран на развој и производњу изузетних краткометражних садржаја, прилагођених мобилним и стриминг сервисима. Штавише, убеђен сам да ће у наредних десет година чак 98 одсто свих садржаја бити кратког формата и конзумирано на мобилним уређајима”, рекао је Андреа Иерволино, директор и оснивач продуцентске компаније Iervolino Entertainment.

Његово задовољство дели и Лука Матрундола, кооснивач и генерални директор компаније WWPS, који је истакао да ће се заједничким снагама трудити да и будући производи доживе исти успех. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести