Камени сплав тема Лагуниног књижевног клуба

БЕОГРАД: Тридесет девета трибина Лагуниног књижевног клуба одржана у књижари Делфи у СКЦ-у имала је као тему роман „Камени сплав“ добитника Нобелове награде Жозеа Сарамага.
saramago
Фото: laguna.rs

Импонује и жива је потврда да у Београду има довољно поклоника добре књиге, јер без обзира на временске прилике, а књижевни клуб који се одржава већ више од три године првог петка у месецу је увек добро посећен, као и вечерас.

Наиме, како је казала организаторка књижевних клубова ПР менаџерка Лагуне Тања Вучковић трећа сесија клуба одржана пре три године била је посвећена Сарамагу, а вечерас је с “Каменим сплавом” истог аутора ипак привукла пажњу љубитеља добре књиге.

У разговору о трећем роману који је написао Сарамаго од двадесетак колико је до сада преведено на српски језик, учествовали су: Љиљана Шоп, књижевна критичарка, Сања Милић, књижевна критичарка и уредница у Радио Београду, Ана Кузмановић Јовановић, преводилац и Дејан Михаиловић, уредник издања.

Уредник свих Сарамагових књига које је објавила до сада Лагуна Михаиловић је најавио да овај издавач планира да објави још два његова наслова ове године и тако обележи 20 година откако је Сарамаго добио Нобелову награду за књижевност.    

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести